Ayak sağlığı ihmale gelmez

Güncelleme Tarihi:

Ayak sağlığı ihmale gelmez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

İZMİR’de Alsancak Cumhuriyet Bulvarı’nda hizmet veren Egemania Ayak Sağlığı Merkezi’nin kurucusu Güven Kurt, vücudun tüm ağırlığını taşıyan ayaklara ve özellikle de ayak parmak tırnaklarında oluşan batıklara çok özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ayakların, vücudun sinir uçlarının toplandığı bölge olduğunu hatırlatan Kurt, “Başka bir organımız rahatsızlandığında hemen doktora gideriz. Ancak, ayaklarımız ağrıdığında o kadar önemsemeyiz. Oysa, ayak sağlığı çok önemli. Çünkü ayaklardaki bir rahatsızlık vücudun diğer bölgelerini de etkiler” dedi.

Egemania Ayak Sağlığı Merkezi’nde tırnak batması, mantar, nasır, siğil tedavileri, deforme tırnaklar, basış bozuklukları, ayakta aşırı terleme ve ayak bakımı konusunda çeşitli çözümler sunduklarını ifade eden ayak sağlığı uzmanı Yeliz Us da ayak rahatsızlıklarında mutlaka uzmanlara danışılması gerektiğini dile getirdi.
Türkiye’de batık ve mantarlı tırnak tedavilerinde tırnak çekme yöntemiyle ağrılı bir tedavi  gerçekleştirildiğini belirten Us, Avrupa’da 50 yıldır uygulanan, “3to tel” sistemiyle İzmir’de de ağrısız, acısız ve ana tırnağı kaybetmeden başarılı uygulamalar yaptıklarını sözlerine ekledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!