Ayağı kesilmekten kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Ayağı kesilmekten kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 17:28

Ayağı kesilmekten kurtuldu

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi'nde ilk defa uygulanan başarılı ameliyatla 47 yaşındaki Murat İnce'nin ayağı kesilmekten kurtarıldı.

Dolaşım bozukluğu nedeniyle daha önce ayak parmaklarından bir kaçını kaybeden Murat İnce'ye Buerger hastalığı teşhisi kondu. Klasik bir yöntem olan bir atardamarın başka bir atardamara bypass edilmesi hasta için kullanılamayacağından, tıp literatüründeki nadir ameliyatlardan biri başarıyla yapılarak, hastanın atardamarı başka bir atardamarı yerine toplardamarına bypass edildi.

Ayağında soğukluk, ağrı, uyuşma şikayetleriyle çeşitli merkezlere başvuran ve hepsinde ayağının kesilmesi gerektiği söylenen İnce, Doç. Dr. İlker Alat ve ekibindeki Op. Dr. Ahmet Turhan Kılıç ve Op. Dr. Ersin Çelik tarafından ameliyat edilerek, ayağının kesilmesi önlendi.

Ameliyat sonrası açıklama yapan kalp ve damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr. İlker Alat, dünya literatüründe çok nadir yapılan ameliyatların Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yeterli donanım ve tecrübe sayesinde başarıyla yapılabildiğini gösterdiklerini söyledi.

Murat İnce de "Ameliyattan sonra ayaklarım ilk defa ısındı. İyi ki gelmişim yoksa ayağımı kaybedecektim. Tüm hayatım kararacaktı. Şükürler olsun dönüm noktam devlet hastanesi oldu. Ne desem az olur, hastanemizin tüm çalışanlarından Allah razı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!