Ay, Neptün’ü tetikleyecek

Neptün ile Jüpiter arasındaki bir süredir devam eden uyumlu etkileşim zehirli maddeler, alkol ve uyuşturucular, ilaçlar ve kimyasallar ile ilgili kanunların yapılacağını ve yeni uygulamaların ortaya çıkacağını işaret ediyor.

Bugün Ay öğle saatlerinde Neptün’ü tetikleyecek ve kuruntulu hayallerin ortaya çıkmasına neden olacak. Günün ilerleyen saatlerinde Satürn’ün sembolize ettiği özellikler açığa çıkacak ve kuruntulardan uzaklaşıp son derece disiplinli ve kararlı çalışmalar ortaya konulacak. Güçlü isteklerin açığa çıkacağı bugün geleceğe yönelik projelerinizi başlatabilirsiniz.

Kararsızlığın yarattığı belirsizlik

İster yapacağınız iş olsun, ister hayatınıza yeni bir yön vermek üzere bulunun. Belirsizlik duygusunun sizi ele geçirmesine izin vermemelisiniz.

Belirsizlik duygusu öyle bir rahatsızlıktır ki, kişiyi yaptığı işten ve hatta yaşamaktan alıkoyar.

Belirsizlik, kişinin düşüncelerini bir sis bulutu gibi kaplar ve kişi artık düşünemeyecek hale gelir. İşte, bu noktada kişinin yardıma ihtiyacı vardır. Ve bu ihtiyaç öylesine büyür ki, kendisi için doğru kişi olup olmadığını düşünmeden yardım ister. Yoluna ışık tutmasını bekler. Şansınız varsa, karşılaştığınız kişinin el feneri vardır ve sizin yolunuza tutup önünüzü görmenizi, karar vermenizi sağlayabilir. Aslında buradaki şans, sizin o güne kadar biriktirdiğiniz bilgilerdir. Bir türlü kafanızda yerine oturtamadığınız bilgiler, aldığınız yardımla birlikte harekete geçer ve yolunuzu görmenizi sağlar.

Belirsizliğin sınırında dolaşmanızın nedeni, bir sürü bilginin kafanızın içinde uçuşmasıdır. Kararsız ve anlamsız gibi gözüken bir yığın bilgi, zihninizin içinde öylesine döner durur ki, sonunda yorulursunuz. Düşüncelerdeki karışıklık kişiyi çıkışı olmayan bir noktaya sürükler ve bunun sonucunda belirsizliğin girdabında bulursunuz kendinizi...

Bilginin olmadığı yerde belirsizlik yoktur. Fakat, buna karşılık hareket de yoktur. Hareketin olmadığı yerde gelişme ve büyümeden de söz edilemez.

Demek ki, belirsizlik içine giren kişi, atalet içinde bulunan kişiden daha iyi bir noktadadır. Yanlış gibi gözüken kararlar almış olsa bile kişi için bu durum, iyi bir durumdur. Karar vermesi gereken durumlarla karşılaşmayan kişiden daha yüksek bir aşamadadır. Çünkü, alınan yanlış kararların sonucunda yaşayacağı tecrübeler, yeni bilgiler demektir. Yani kişinin büyümesi, gelişmesi demektir.

Belirsizlikler, kişiyi bir süre için durdurur. Ancak, belirsizliğin aydınlanacağı süreci hafif atlatabilmek mümkündür. Böyle bir durum içine girdiğiniz zaman. Karar vermek için kıvranıp kendinize eziyet etmekten kaçınmalı, duygu ve düşüncelerinizi akışa bırakmalısınız.

Önce yoğun bir düşünce içine girip bilgilerin zihninizde şiddetle uçuşmasına izin verin. Sonra, aniden düşünmekten vazgeçin. Bunu yapabilmenin en kestirme yolu dikkatinizi kuvvetle verebileceğiniz farklı bir konuya yöneltmektir.

Zaman zaman, belirleyemediğiniz konu dikkatinizi dağıtıp sizi rahatsız edecektir. böyle durumlarda kendinizi zorlamadan belirsizliğin ortaya çıkmasına izin verin. Fakat, zihninizi serbest bırakın ve aklınıza gelen düşünceleri not alın. Sonra yazdıklarınızı oturup okuyun. Hatta bir kaç gün sonra tekrar okuyun. Bu arada düşüncelerinizde uyanan ve saçma bulduğunuz fikirleri de yazmayı unutmayın.

Sizi nelerin beklediğini değil, nereden buraya geldiğinizi anlamaya çalışın. Böylece nereye doğru gittiğinizi de anlayacak ve düşüncelerinizin üzerine inmiş olan bulutun dağılmaya başladığını anlayacaksınız.
Yazarın Tüm Yazıları