Ay: 15 Temmuz demokrasi bayramıdır

Güncelleme Tarihi:

Ay: 15 Temmuz demokrasi bayramıdır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 16:32

Ay: 15 Temmuz demokrasi bayramıdır

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminde, aziz milletin dik bir duruş sergileyerek, milli iradenin gücünü tüm Dünya'ya gösterdiğini söyledi.15 Temmuz'un ülke için demokrasi bayramı niteliği taşıdığını dile getiren Başkan Ay, "Ülkenin bölünmez bütünlüğüne el uzatma niyetinde olanlar, kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi halkın demokrasiye ve milli iradeye nasıl sahip çıkacağını acı bir şekilde test etmiştir. Devlet yetkililerimiz ve milyonların bütünleşmesi ile çok şükür bu girişim engellenmiştir" dedi.

15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi ülkeye kabus yaşattı. Yaşanan olaylarda 161 kişi hayatını kaybederken, bin 440 kişi yaralandı. Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de tüm kesimler darbe girişimine engel olmak için sokaklara çıktı. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay yaptığı yazılı açıklamada olayda can kaybı olması nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını, Türk milletinin milli iradeye tek yürek karşı çıkmasını ise demokrasi zaferi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Hain terör örgütlerinin bireysel saldırıları sonrası bu kez toplu bir başkaldırma girişiminde bulunduğunu belirten Başkan Ay, "Tarihi büyük zaferlerle dolu olan ülkemizin bölünmez bütünlüğüne el uzatmaya kalkışan terör örgütleri, yeri ve zamanı geldiğinde milletin demokrasiye ve milli iradeye nasıl sahip çıkacağını görmüştür. Türkiye büyük bir ülkedir. Ülkemiz Çanakkale'de ve yurdun dört bir yanında geçmişte olduğu gibi bugünde devletiyle, hükümetiyle, milletiyle hiçbir terör örgütüne ve hain saldırılara boyun eğmemiştir ve asla da eğmeyecektir. 15 Temmuz, ülkemizin milli birlik ve beraberliği söz konusu olduğunda nasıl tek vücut olarak direneceğini göstermiştir. 15 Temmuz ülkemiz için bir demokrasi ve milli irade günü olmuştur" dedi.

Yaşanan olaylar nedeniyle Gaziantep halkının da Demokrasi Meydanı'na akın ettiğini dile getiren Başkan Ay, "Gaziantep kurtuluş mücadelesini 15 Temmuz'da olduğu gibi sivil direnişlerle başlatmıştır. Kent halkı 15 Temmuz gecesi sokaklara dökülerek kurtuluş ruhunun halen güçlü bir şekilde ayakta olduğunu ispatlamıştır. Kentimiz üst düzey yetkilileri, STK'lar ve vatandaşlarımız dün gece ülke bütünlüğüne el uzatanların kollarını kırmıştır. Bugün ve yarında Gaziantep halkı meydanları boş bırakmayacak ve 'gün birlik günüdür' sloganıyla sokaklar inleyecektir" diye konuştu.

15 Temmuz gecesi terör örgütü mensuplarının basın kuruluşlarını da ele geçirme girişiminde bulunduğunu hatırlatan Başkan Ay, "Özellikle TRT'de tehditle korsan bildiri yayınlatıldı. Diğer basın kuruluşları da ele geçirilmek istendi. Milli irade gücü bu girişimi püskürtmüştür. Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Şuan bu hain örgütü ele geçirmeye çalışan devlet güçlerimize de üstün başarılar diliyorum. Bu millet devletinin yanındadır. Sokakları, meydanları boş bırakmayalım" dedi.

Başkan Ay, bu girişimler karşısında GGC olarak direnmeye ve karşı koymaya devam edip, basın mensupları olarak meydanlarda olacaklarını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!