Avusturyalı asil şinitsel

Güncelleme Tarihi:

Avusturyalı asil şinitsel
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2005 00:00

Avusturya mutfağının kendine özgü, çok sevilen yemeği şinitzelin pişme tekniği lezzetli olması açısından çok önemlidir.Nar gibi kızarmış şinitzelin; yağ çekmemiş olması ve kabuğunun kıtır kıtır olması gerekir. Bu saydıklarımızın gerçekleşebilmesi için; şinitzelin bol miktardaki kızgın yağda kızartılması, kızartma sırasında dağılan parçacıkların bir el süzgeciyle alınması ve yağının sık sık temizlenmesi gerekir. En güzel şinitzel eti, süt danasından elde edilir. Ancak ince dövülmüş tavuk eti veya kuzu külbastı eti de şinitzel hazırlamak için uygundur. Yeter ki seçilen et, çok kısa sürede pişerek rahatça yenilebilecek yumuşaklığa gelebilsin. Eti hazırladıktan sonra, tuz ve karabiberle karıştırılmış, una bulayın. Sonra da sırasıyla çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa buladığınız şinitzeli, bol kızgın yağda 8-10 dakika pişirip servise sunun. Bu yöntemle pişirdiğiniz şinitzeli, varsa Avusturyalı bir tanıdığınıza hemen ikram edin. Göreceksiniz bayılacak!Sebzeli fava6 kişilikHazırlama süresi 40 dakikaPişirme süresi 40 dakikaMalzeme listesi1 su bardağı kuru iç bakla 2 adet orta boy kuru soğan3 yemek kaşığı toz şeker1 kahve fincanı sızma zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz3 adet taze soğan1/2 demet dereotu5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Kuru baklayı iyice yıkadıktan sonra üzerine 5 su bardağı su koyarak bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün, yıkayıp süzdüğünüz baklanın üzerine, ayıklayarak dörde böldüğünüz soğanları, toz şekeri ve tuzu ekleyin. Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, bakla iyice yumuşayıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin. Ocaktan alıp henüz sıcakken üzerine zeytinyağını aktardıktan sonra el blenderi yardımıyla püre haline gelinceye kadar ezin. (ezme işlemini mutfak rabotunda da yapabilirsiniz) Diğer taraftan, ayıklayıp yıkadığınız yeşil soğanı ve dereotunu ince ince kıyıp; püre haline getirdiğiniz ılık favaya ilave ederek karıştırın. Karışımı kenarları yüksek bir servis tabağına aktarıp üzerini kaşıkla düzeltin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 1-2 saat bekletin. Servise sunmadan önce üzerinde sızma zeytinyağı gezdirin. İsterseniz kapari serpiştirip, kuru soğan halkalarıyla süsleyerek soğuk olarak servise sunabilirsiniz.Bizim evin bademli havuçlu pilavı6 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 25 dakikaMalzeme listesi2 su bardağı pirinç2 su bardağı sıcak tavuk suyu 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarmısak 1 su bardağı soyulmuş badem1 tatlı kaşığı ay çiçek yağı 1 çay kaşığı tuz, karabiberPirinci 1 çay kaşığı tuz kattığınız bol sıcak suda, 20 dakika beklettikten sonra yıkayıp süzün. Diğer taraftan, havucu soyup rendeleyerek soyulmuş kuru soğan ve sarmısaklarla robotta püre oluncaya kadar çekin. Ayçiçekyağızn küçük bir tavada kızdırıp kabuklarını soyduğunuz bademleri tavaya aktardıktan sonra, karıştırarak 5-6 dak. kavurun ve bir kenarda bekletin. Zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırıp, üzerine rendelenmiş havuç, çekilmiş soğan ve sarmısağı ekledikten sonra, tahta bir kaşıkla karıştırarak 2-3 dak. kavurun. Süzülmüş pirinci de ilave edip karıştırarak 4-5 dak. kavurun. Sıcak tavuk suyunu ya da sıcak su ve tavuk bulyonu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi serpiştirip tencerenin kapağını kapatarak orta ısılı ateşte pişirin. Pilav suyunu iyice çekince ocağın altını iyice kısarak 2-3 dak. daha pişirip ocaktan alın. Pilavı, tencerenin kapağını açmadan 20-30 dak. dinlendirin. Üzerine kızarmış badem serpiştirin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!