Avusturya’dan Zeybekci’ye yasak

Güncelleme Tarihi:

Avusturya’dan Zeybekci’ye yasak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 22:50

AVUSTURYA hükümeti, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin 15 Temmuz anması için Avusturya’da yapılacak bir etkinliğe katılmasını yasakladı. Avusturya Dışişleri Sözcüsü Thomas Schnoell, Zeybekci’nin ziyaretinin kendileriyle planlanmadığı için yasak kararı aldıklarını açıkladı. Sözcü, Bakan Zeybekci’nin ülkeye girmesinin “kamu düzeni açısından tehlike oluşturduğunu” kaydetti.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre Zeybekci, Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Avusturya’da 16 Temmuz Pazar akşamı düzenlemeyi planladığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde konuşma yapacaktı. Türk Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada “Sayın Bakanımızın yapmayı planladığı ziyaretin engellenmesi, Avusturya’nın  demokratik değerlerin savunulmasına yönelik yaklaşımında samimi olmadığını ortaya koymaktadır” dedi.

‘TALEBİMİZ YOKTU’

Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Sayın Zeybekci veya bakanlığımız tarafından Avusturya’da 15 Temmuz 2017 tarihinde herhangi bir etkinlik düzenlenmesi talebi olmamıştır” denildi. Hollanda ve Almanya da Türk yetkililerin 15 Temmuz etkinliklerine katılmalarına engel çıkarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!