Avusturya'da ilginç dava: Ailesini Facebook fotoğrafları yüzünden mahkemeye verdi

Güncelleme Tarihi:

Avusturyada ilginç dava: Ailesini Facebook fotoğrafları yüzünden mahkemeye verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 08:38

Avusturya’da 18 yaşında bir genç kadın, yüzlerce çocukluk fotoğrafını Facebook’ta paylaştıkları için annesini ve babasını mahkemeye verdi.

Haberin Devamı

Avusturya medyasına göre ülkenin güneyindeki Carinthia bölgesinde yaşayan genç, “Hiç utanmaları, hiç sınırları yok. Tuvalette otururken, karyolada çıplak yatarken fotoğraflarımı bile paylaşmışlar. Hayatımın her aşaması fotoğraflanmış ve kamuya açılmış” dedi.

Anne-babasının, 11 yaşında olduğu 2009’dan itibaren çocukluk fotoğraflarını 700 Facebook arkadaşıyla paylaştığını, bunları silmeleri için yaptığı talepleri de reddettiklerini söyleyen genç, son çare olarak dava açtığını belirtti. 

Haftalık Die Ganze Woche dergisine konuşan baba ise fotoğrafları kendilerinin çektiğini, bu nedenle yayınlama hakları olduğunu savundu. Baba, “Sonuçta bu bizim çocuğumuz. Facebook arkadaşlarımızın da olumlu yorumlarını alan hoş bir aile albümü bu” dedi.

Çocukların fotoğraflarının Facebook’tan paylaşılması konusu giderek daha çok tartışılıyor. Almanya’nın Hagen şehrinde polis “Lütfen bunu yapmayın” diye uyarı yayınlamış, Fransa’da da benzer bir hamle gelmişti. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!