Avusturya polisi, 11 camiye neden gitti

Güncelleme Tarihi:

Avusturya polisi, 11 camiye neden gitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 10:49

Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde bulunan Avusturya Türk İslam Birliği’ne (ATİB) bağlı 11 camide polis tarafından eş zamanlı gerçekleştirilen araştırmalarda, cuma namazı vaktinde toplantı yapılıp yapılmadığı kontrol edildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de anayasa değişikliği için yapılacak halk oylaması çerçevesinde Türk siyasilerin Avusturya’da seçim konuşması yapmaması yönündeki açıklamaların yansımaları cami derneklerinde de hissedilmeye başlandı. Vorarlberg Eyaleti’ndeki 11 camide eş zamanlı araştırma yapan eyalet polislerinin, cami yöneticileri ve cemaatine herhangi bir gerekçe göstermeden “Bugün burası neden kalabalık?”, “Konferans mı yapıyorsunuz?” gibi sorular yönelttiği öğrenildi.
ATİB Vorarlberg Koordinatörü Abdullah Horoz, bölgede yaşayan Türk toplumuna başta din hizmeti olmak üzere birçok alanda yararlı faaliyetler yürütmeye çalışan cami derneklerine yönelik polisin ilk kez böyle bir tutum sergilediğini söyledi. Bu durumu anlamlandırmakta güçlük çektiklerini belirten Horoz, iki yıl önce yapılan kültürler arası tanışma programına bizzat ATİB derneklerinin ev sahipliği yaptığını hatırlattı ve şöyle dedi:

NEDEN TOPLANDIĞIMIZ GAYET İYİ BİLİNİYOR

“Entegrasyon ve bir arada yaşama kültürünün en güzel örneklerinin sunulduğu, modern demokrasiye sahip Avusturya’da kendi evimiz olarak gördüğümüz Vorarlberg eyaletinde ibadet esnasında yapılan kontroller ve sorulan sorular cemaatimizde şok etkisi yaratmıştır. Yaşadığımız bu durum üyelerimiz ve cemaatimiz tarafından hoş görülmediği gibi farklı yorumlanmaya neden olmuştur. Müslümanların cuma günleri neden toplandığı polisler tarafından gayet iyi biliniyor. Bizleri koruması gereken polislerimiz tarafından ‘Neden toplandınız?’ gibi imalı sorular  sorulması zihinlerde farklı anlamlara neden olmuştur. Bu vesile ile yöneticiler ve polislerimize her zaman olduğu gibi toplumun huzuru için yardımcı olmaya devam edeceğimiz. Müslüman cemaatin hassasiyetlerinin göz ardı edilmemesini bir kez daha hatırlatmak isteriz.”

POLİSE GÖRE TAMAMEN TESADÜF

Vorarlberg Emniyet Müdürlüğünden Ute Bachmann ise polislerin bir konuya yönelik bilgi toplama amaçlı görevlendirildiğini ifade etti. Söz konusu araştırmanın ATİB cami derneklerine yönelik olmadığını öne süren Bachmann, “Cuma namazı esnasında polislerin camilere gitmesi tamamen tesadüf. Bilinçli yapılmış bir organize değil, Müslümanlara yönelik bir araştırma söz konusu değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!