Avusturya, İslami anaokulları istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Avusturya, İslami anaokulları istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 14:14

Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz, İslami değerlerin verildiği anaokullarının yeterince Almanca eğitim vermediğini ve kapanması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

KURIER gazetesinin düzenlediği panelde konuşan Kurz, Müslüman ailelerin çocuklarını gönderdiği, okul öncesi temel eğitimin yanı sıra İslami değerlerin de aktarıldığı anaokullarının, toplumdan izole bireyler yetiştirdiğini savundu.
Başkent Viyana’da 10 bine yakın çocuğun bu anaokullarına gittiğini belirten Kurz, vergilerle finanse edilen okul öncesi eğitim kurumlarının düşük seviyede eğitim verdiklerini, buralara giden çocukların yeterince Almanca öğrenemediğini söyledi.

KRİTERLERİ ZORLAŞTIRIRSAK...

İslami kreşlerin kapatılmasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Kurz, “Bu kurumlar vergilerle finanse ediliyor, devletten yardım alıyorlar. Eğer kriterleri zorlaştırırsak, yardım alamazlar ve kapanırlar. Bundan bağımsız olarak bence, bunlara ihtiyaç yok. İslami kreşler olmamalı” ifadelerini kullandı.
Sığınmacı sorununa da değinen Kurz, Avusturya’nın Yunanistan ve İtalya’dan daha fazla sığınmacı aldığını söyledi.
Kurz, Afrika kıtasında bir milyarın üzerinde insanın yaşadığını belirterek, Balkan rotasının ardından Akdeniz’in de sığınmacı geçişine kapatılması gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!