Avusturya İslam Toplumu binasına ırkçı yazı

Güncelleme Tarihi:

Avusturya İslam Toplumu binasına ırkçı yazı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 11:57

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Avusturya İslam Toplumu (İGGÖ) merkez binasına ırkçı saldırı düzenlendi.

Haberin Devamı

İGGÖ Başkanı İbrahim Olgun, kimliği belirsiz kişilerin kurumun merkezinin bulunduğu binanın dış cephesine “İslamlaşmayı durdurun” yazısı yazdığını söyledi. Avusturya’da 100 yılı aşkın süredir İslam cemaati olarak var olduklarını belirten Olgun, “Hiçbir zaman İslamlaşma hareketi gibi bir niyetimiz yok. Burada yalnız kendi mensuplarımıza, ülkedeki Müslüman toplumun ihtiyaçlarına yönelik yükümlülüğümüzü yerine getiriyoruz. Yoksa asla gayrimüslimleri zorla Müslüman yapmıyoruz. Tabii İslam dinine ilgi duyan, bu konuda meraklı kimselere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren ve kendi bünyelerinde Müslümanlara yönelik saldırıları kayıt altına alan bir merkezin bulunduğunu anlatan Olgun, “Maalesef son yıllarda camilerimize, başörtülü Müslümanlara ve Müslüman toplumun birçok kesimine yönelik saldırılarda artış var. Bu konuda endişeliyiz, bu durumu sıklıkla resmi makamlarla paylaşıyoruz” diye konuştu.

GEREKEN ÖNLEMLER ALINMALI

Olgun, “Ülkede Müslümanları temsil eden kurumun merkezine yönelik saldırıyla, ‘Siz ne kadar çok olursanız olun, ne kadar caminiz olursa olsun, biz istersek merkezinize kadar gelir, saldırıda bulunuruz. Hiçbir şeyden, hiçbir güçten çekinmeyiz’ mesajı veriliyor” dedi.
Saldırının ardından güvenlik tedbirlerinin artırılacağını ifade eden Olgun, telefon, e-posta ve posta yoluyla ve sözlü olarak düzenli şekilde saldırılara maruz kaldıklarını ancak sağduyulu hareket ederek provokasyonlara izin vermediklerini söyledi.      

SOKAĞA ÇIKMAKTAN KORKUYORUZ

Emniyet birimlerinin saldırı sonrası kendilerine gereken desteği vermediğini belirten Olgun, şöyle konuştu: “Avusturya’da Müslümanlara yönelik saldırılara karşı emniyet güçlerinden daha caydırıcı cezalar vermesini bekliyoruz. Ancak ne yazık ki şu ana kadar böyle bir tutum göremedik. Avusturya’da yaşayan Müslümanlar olarak çok daha endişeliyiz. Bazen sokağa çıkmaktan korkuyoruz. Bilhassa başörtülü kardeşlerimiz bu durumu daha da çok hissediyor. Yetkili mercilerin ve özellikle emniyet teşkilatının hem Avusturya hem de Avrupa’nın farklı yerlerinde yaşayan Müslümanlara yönelik saldırılara karşı daha caydırıcı önlemler almalarını bekliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!