Avusturya Heyeti Bitlis’te Seçimi Gözlemleyecek

Güncelleme Tarihi:

Avusturya Heyeti Bitlis’te Seçimi Gözlemleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 23:35

Bitlis ve ilçelerindeki seçimi takip etmek üzere Avusturya’dan gelen seçim gözlem heyeti, Bitlis’in Tatvan ilçesinde basın toplantısı düzenledi.
Düzenlenen basın toplantısının açılışında konuşan HDP Bitlis İl Başkanı Tarık Gümüş, gözlem için gelen grubun politikacılar, sivil toplum örgütleri ile belediye meclis üyelerinden oluşan bir heyet olduğunu söyledi. Heyetin seçimin demokratik ve güvenli bir şekilde geçip geçmediğini izlemek adına geldiğini kaydeden HDP Bitlis İl Başkanı Tarık Gümüş, yapılacak gözlemler neticesinde gözlemlerin raporlanacağını ifade etti.
HDP’nin daveti üzerine 20 kişilik bir delegasyon ekibi olarak Avusturya’dan geldiklerini ifade eden HDP Viyana temsilcisi Cihan Kepez ise, seçim boyunca Bitlis ve ilçelerinde seçim sandıklarını gözlemleyerek rapor bu anlamda rapor hazırlayacaklarını belirtti.
Türkiye’de demokratik bir atmosfer içerisinde seçimlerin geçmesi dileği içinde olduklarını ifade eden Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Viyana Milletvekili Şenol Akkılıç da insanların zarar görmemesi, barış atmosferinin güçlendirilmesi ve aynı zamanda Türkiye’deki barış sürecinin parlamenter seçimler sonucu tekrar ele alınıp değerlendirilmesi, Avrupa Birliği’nin de Türkiye’ye bakıp bu sürecin hızlandırılması için elinden geleni yapması dileği içinde olduklarını kaydetti.
Davetten dolayı teşekkür etmek istediklerini dile getiren Avusturya Sosyalist Üniversite Öğrenciler Birliği yetkilisi Jessica Muller ile Avrupa Yeşiller Gençlik Örgütü yönetim kurulu üyesi Cengiz Kulaç da, sınırlar ötesi bir çalışma yapmakta olduklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!