Avusturya Başbakanı Christian Kern geri adım attı

Güncelleme Tarihi:

Avusturya Başbakanı Christian Kern geri adım attı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2016 13:44

Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Sonntag, Avusturya Başbakanı Christian Kern’in Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki sözlerinden geri adım attığını yazdı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin AB üyeliğini, “Diplomatik bir hayal” olarak niteleyen Sosyal Demokrat Başbakan Christian Kern, cuma günü Bratislava’da yapılan AB liderleri zirvesinde Türkiye’yle üyelik müzakerelerinin sonlandırılmasını gündeme getirerek, tartışmaya açacağını söylemişti. Frankfurter Allgemeine Sonntag gazetesi, Başbakan Kern’in, cuma günü yapılan zirvede bu sözlerini düzelttiğini yazdı.

BAŞBAKANA BASKI YAPILDI

Gazetenin, katılımcılar çevresine dayanarak verdiği habere göre Kern, “Üyelik müzakerelerini durdurmak için şimdi zaman uygun değil” dedi ve sadece Ankara’yla “Gerçekçi” bir ilişkiden yana olduğunu söyledi. Kern, Türkiye’yle yapılan mülteci sözleşmesine de sadık kalınmasından yana olduğunu da açıkladı.

Kern’in hükümet ortağı Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz da AB-Türkiye mülteci sözleşmesinin sona erdirilmesini talep etmişti. Gazetenin haberine göre AB’deki Sosyal Demokrat Parti ve hükümet liderleri, Kern’in bu politikasından vazgeçmesi için baskı yaptı.

GERİ ADIM YOK

Haberin Devamı

Başbakan Christian Kern, çıkan haberler üzerine sözcüsü aracılığıyla bir açıklama yaptı. Geri adım attığı iddiasını yalanlayan sözcü, “Başbakan Christian Kern zirveden önce, zirve sırasında ve zirveden sonra da Türkiye’nin tam üyeliği konusundaki tutumunu değiştirmemiştir” dedi. Sözcü, Türkiye’nin AB adayı olmadığını ama ekonomi ve güvenlik politikaları açısından önemli bir müttefik olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!