Avusturya, Balkan güzergâhındaki 10 ülkeyi toplantıya çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Avusturya, Balkan güzergâhındaki 10 ülkeyi toplantıya çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 15:54

Sığınmacılar konusunda sınırların kapatılmasını ve kota konulmasını savunan Avusturya, Balkan güzergâhında bulunan 10 ülke liderini Viyana’da toplantıya çağırdı.

Haberin Devamı

 

Avusturyanın Kurier gazetesi, Başbakan Christian Kern’in AB’nin sınırlarının kapatılmasını görüşmek üzere Almanya, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Arnavutluk, Macaristan, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya liderlerini, 24 Eylül Cumartesi günü Viyana’da sığınmacı zirvesine davet ettiğini yazdı. Zirveye, AB Komisyon Başkanı Jean Claude Juncker ve AB Konsey Başkanı Donald Tusk’un da katılacağı belirtiliyor.

YİNE KAPILAR MI KAPANACAK

Zirvede, ‘sığınmacılara yönelik sergilenen ılımlı yaklaşımın sona erdiğinin ilan edileceği’ öne sürülen haberde, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sığınmacı sorununa yönelik söylediği, “Yapabiliriz” sözünün yerini, “Biz artık yapamıyoruz”un alacağı iddia edildi.
Avusturya, şubat ayında da Balkan güzergâhında bulunan ülkeleri toplamış ve Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, sığınmacıların Avrupa’ya gelmek için kullandığı Balkan güzergahının kapatıldığını duyurmuştu.

Haberin Devamı

2015 yılı Ağustos ayına kadar 650 bin sığınmacının Balkan güzergâhını kullandığı, güzergâhın kapatılmasının ardından yine de bugüne kadar 120 bin sığınmacının AB’ye geldiği belirtilen haberde, Başbakan Kern için bu rakamın da çok yüksek olduğu ve zirvede bu güzergâhı tamamen kapatmak istediği değerlendirmesi yapıldı.

TÜRKİYE’YE KARŞI KALKAN

Balkan güzergâhındaki ülkelerin yakın işbirliğinin, AB ile Türkiye arasında imzalanan geri kabul anlaşmasının işlememesi ihtimaline karşı kalkan oluşturmayı amaçladığı da belirtilen haberde, Avusturya Başbakanı Christian Kern’in, “Şantaja boyun eğmemeliyiz, bu yüzden bütün olasılıklara karşı hazırlıklı olmalıyız” dediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!