Avustralyalı DEAŞ'lının yargılanmasına devam edildi

Güncelleme Tarihi:

Avustralyalı DEAŞlının yargılanmasına devam edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 16:45

Avustralyalı DEAŞ'lının yargılanmasına devam edildi

Haberin Devamı

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA) - DEAŞ terör örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu ileri sürülen ve ABD'nin ölüm listesinde yar alırken geçen yıl sınırı geçtiği sırada yakalanarak tutuklanan Avustralya uyruklu Neil Chistopher Prakash’ın yargılanmasına Kilis’te devam edildi. DEAŞ'ın üst düzey yöneticisi olmadığını iddia eden Prakash, gerçek yüzünü görünce ayrılmaya karar verdiği örgüte katıldığı için pişman olduğunu söyledi.
Terör örgütü DEAŞ'ın propaganda videolarında yer alan ve üst düzey yönetici olduğu gerekçesiyle her yerde aranıp, ABD'nin de ölüm listesine aldığı Avustralyalı terörist Neil Chistopher Prakash, geçen yıl Ekim ayında Suriye'den kaçak olarak sınırı geçtikten sonra Kilis'in İnanlı Köyü yakınlarında güvenlik güçlerince yakalandı. Gözaltına alınan Neil Chistopher Prakash, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Gaziantep H Tipi Cezaevine konuldu.
Hakkında, Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü üyesi olma' suçundan dava açılan Prakash'ın yargılanmasına bugün de devam edildi. Duruşmaya tutuklu bulunduğu Gaziantep'ten SEGBİS yöntemiyle katılan Neil Chistopher Prakash, Kamboçya'da Budist bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini ve DEAŞ'ın videolarını izleyerek Müslümanlığı seçtiğini söyledi. Müslümanlığı seçmesinin ardından Malezya üzerinden Türkiye'ye geldiğini ve kaçak yollarla Suriye'nin Rakka kentine gittiğini anlatan Prakash, "Rakka'da bir süre eğitim gördükten sonra Kobani'ye giderek PYD'ye karşı savaştım. Bu sırada PYD'lilerin attığı bombalardan dolayı yaralandım. Münbiç'te tedavi edildikten sonra savaşmak istemeyerek başka yere gönderilmeyi talep ettim. Yeniden gittiğim Rakka'da bana savaşmamı söylediler. Bu arada propaganda videosu çekip beni de konuşturdular. DEAŞ'ın gerçek yüzünü görünce kaçmaya karar verdim. Savaşmamak için kaçtım ve Suriye içerisinde bir süre kaçak gezdikten sonra Türkiye'ye girerken yakalandım. Örgüte katıldığım için çok pişmanım" dedi.
Neil Chistopher Prakash, mahkeme heyetinin terör örgütü DEAŞ'ın Avustralya temsilcisi olup olmadığı sorusunu da 'Hayır' diye yanıtladı. Suçsuz olduğunu ileri süren Neil Chistopher Prakash, tahliye ve Avustralya yerine Müslüman bir ülkeye iade edilmesini istedi.
Mahkeme heyeti, Prakash'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştırarak duruşmayı dosyadaki eksiklerin giderilmesi isteğiyle erteledi,

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!