Avustralya’da yaşanan örümcek yağmurunun sebebi nedir?

Güncelleme Tarihi:

Avustralya’da yaşanan örümcek yağmurunun sebebi nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 13:38

Örümcekler nasıl göç ederler? Avustralya'da yaşanan örümcek yağmurun sebebi göç müdür? İşte Avustralya'da yaşanan örümcek yağmurunun sebebi nedir sorusunun cevabı..

Haberin Devamı

Avustralya’da gökten bir anda milyonlarca örümcek yavrusu yağdı. Bu minik yaratıklar bir anda bölgede bulunan tüm evlere doluştular. Her şey öyle kısa sürede oldu ki insanlar daha neler olup bittiğinin farkına varamadan tüm evler örümcek ağıyla kaplanmıştı. Dahası, örümcekler ördükleri ağların haricinde alternatif bir ağ kullanıp etrafta çılgınca dolaşıyor ve “balonlama” adı verilen şeyi gerçekleştiriyorlardı.Örümcek yağmuru, onların göç etme yöntemi. Aynı durum 2007 yılında Arjantin’de de görülmüştü.

Aslında bu garip olay sandığımız kadar ender yaşanan bir durum değil. Araknoloji uzmanı Rick Vetter (California Riverside Üniversitesi), bu yöntemi her zamankullandıklarını ama normal koşullarda bu kadar çok örümceği bir arada görmediğimiz için farkına varmadığımızı söylüyor. Buna rağmen Avustralya örneğinde normal olmayan bir şey var: Örümcekler bu kadar kalabalık olduklarında etrafta gezmek için aynı yöntemi kullanmayı tercih etmiyorlar. Çünkü bunu kullanmalarının asıl sebebi, bulunduklara alana mümkün olduğunca yayılmak. Ve bunu hava durumu koşulları uygun olduğunda yapıyorlar. Tercih ettikleri mevsimse ilkbaharın son zamanları ve son baharın ilk başladığı günler. Avustralya’da, havadan yağdıkları sırada koşulların bir anda bunun için elverişli duruma gelmesi onları böyle davranmaya itti.

Haberin Devamı

popsci.com.tr Tarafından Hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!