Andy Murray, Kerber elendi, Federer Nishikori'yi devirip çeyrek finale çıktı

Güncelleme Tarihi:

Andy Murray, Kerber elendi, Federer Nishikoriyi devirip çeyrek finale çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 10:35

Avustralya Açık'ta nefes kesen gün... Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkeklerin 1 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray, Alman Mischa Zverev'e 3-1 yenilerek 4. turda elendi. Tenisin efsane ismi 35 yaşındaki Roger Federer ise dünya 5 numarası Kei Nishikori'yi büyük bölümünü üstün götürdüğü maçta 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi. "Ekselansları" çeyrek finalde, Andy Murray'ı eleyen Mischa Zverev ile eşleşecek. Bugün bir sürpriz daha yaşandı. Tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Kerber de elendi.

Haberin Devamı

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek erkekler 4. tur mücadelesinde, organizasyonda 5 kez final oynayan Murray ile dünya sıralamasında 50. sırada yer alan Zverev karşılaştı. Üç saat 33 dakika süren maçta Murray'ye 7-5, 5-7, 6-2, 6-4'lük setlerle 3-1 üstünlük kuran Zverev, çeyrek finale yükseldi. İki numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic'in ardından Murray'nin de turnuvaya veda etmesiyle, son iki yıldır Avustralya Açık finalinde karşılaşan iki favori isim de çeyrek finaller öncesi elenmiş oldu.  

2004'TEN SONRA İLK KEZ

2004'teki Roland Garros'tan sonra ilk kez bir Grand Slam'de ilk iki sırayı paylaşan isimler çeyrek finali göremedi. Zverev maç sonrası "Açıkçası bunu nasıl yaptığımı bilmiyorum" dedi.

Andy Murray, Kerber elendi, Federer Nishikoriyi devirip çeyrek finale çıktı


ROGER FEDERER, NISHIKORI'Yİ DEVİRDİ YOLUNA DEVAM EDİYOR   

Haberin Devamı

Avustralya Açık'ta tek erkekler 4. tur mücadelesinde, turnuvada 4 şampiyonluğu bulunan 17 numaralı seribaşı Federer ile 5 numaralı seribaşı Nishikori karşılaştı. Tenisin efsane ismi Federer büyük bölümünü önce götürdüğü maçta 6-7, 6-4, 6-1, 4-6 ve 6-3'lük setlerle karşılaşmayı 3-2 kazanarak, çeyrek finale yükseldi. Andy Murray ve Novak Djokovic gibi favori tenisçilerin elendiği turnuvada yoluna devam eden Federer, çeyrek finalde Alman Mischa Zverev ile mücadele edecek. Maçın son bölümlerine doğru ağrı hisseden Nishikori'ye masaj yapıldı. 

Andy Murray, Kerber elendi, Federer Nishikoriyi devirip çeyrek finale çıktı

Avustralya Açık'ta Japon rakibi Kei Nishikori'yi 3-2 (6-7, 6-4, 6-1, 4-6, 6-3) yenen Roger Federer çeyrek finale yükseldi.

Andy Murray, Kerber elendi, Federer Nishikoriyi devirip çeyrek finale çıktı

KERBER DE ELENDİ

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek kadınlarda bir numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber, dördüncü turda ABD'li rakibi Coco Vandeweghe'ye 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti.  Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek kadınlar
dördüncü tur mücadelesinde, Alman tenisçi Angelique Kerber ile 35 numaralı seribaşı ABD'li Coco Vandeweghe karşılaştı.  Maçı 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 kazanan Vandeweghe adını çeyrek finale yazdırırken, Kerber dördüncü turda elendi.  

Haberin Devamı

Andy Murray, Kerber elendi, Federer Nishikoriyi devirip çeyrek finale çıktı

Vandeweghe, çeyrek finalde İspanyol Garbine Muguruza ile mücadele edecek. Avustralya Açık'ta tek erkeklerde dünya bir numarası Andy Murray ile iki numarası Novak Djokovic ve tek kadınlarda üçüncü sırada yer alan Agnieszka Radwanska'nın ardından bir sürpriz de Kerber'in elenmesiyle yaşandı.

Andy Murray, Kerber elendi, Federer Nishikoriyi devirip çeyrek finale çıktı

TSONGA DA KAZANDI

Turnuvanın 12 numaralı seribaşı Fransız tenisçi Jo-Wilfried Tsonga ise Büyük Britanyalı Daniel Evans'ı 6-7, 6-2, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 3-1 yenerek, çeyrek finalde İsviçreli Stanislas Wawrinka'nın rakibi oldu. Tek kadınlarda da 7 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza, Rumen rakibi Sorana Cirstea'yı 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 geçerek, çeyrek finale adını yazdırdı.

Haberin Devamı

Andy Murray, Kerber elendi, Federer Nishikoriyi devirip çeyrek finale çıktı

WAWRİNKA ÜÇ TİE-BREAK SONUNDA KAZANDI

Tek erkeklerde 4 numaralı seribaşı İsviçreli Stan Wawrinka, İtalyan Andreas Seppi'yi tamamı "tie-break" ile sonuçlanan 7-6'lık setlerle 3-0 yenerek çeyrek finale çıktı. Kadınlarda 24 numaralı seribaşı Rus Anastasia Pavlyuchenkova, 8 numaralı seribaşı vatandaşı Svetlana Kuznetsova'yı 6-3 biten iki set sonucunda mağlup ederek çeyrek finale kaldı. Turnuvanın 13 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams, Alman rakibi Mona Barthel'i 6-3 ve 7-5 sona eren setlerle 2-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.      

DJOKOVİC DE ELENMİŞTİ

Avustralya Açık'ta daha önce de favori isimlerden dünya 2 numarası Djokoviç, 117. sıradaki Istomin'e 3-2 yenilerek elenmişti.

Haberin Devamı

Dört saat 48 dakika süren maçta Djokovic'e 7-6, 5-7, 2-6, 7-6 ve 6-4'lük setlerle 3-2 üstünlük kuran Istomin tur atlamıştı. Son iki yılda Avustralya Açık'ta şampiyonluğu kaptırmayan Djokovic, 2008'den bu yana ilk kez bir grand slam turnuvasına 2. turda veda etmiş olmuştu.

EFSANELER DEVAM EDİYOR

Avustralya açıkta tenisin efsane isimlerinden Nadal da yoluna devam ediyor.  30 yaşındaki İspanyol raket, dün kortların yeni yıldız adayları arasında gösterilen Alman Alexander Zverev'i 5 setlik muhteşem mücadeleden sonra 3-2 mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı. Nadal'ın rakibi ise 6 numaralı seribaşı Gael Monfils oldu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!