Avukatlara saldırı kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

Avukatlara saldırı kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 01:22

İZMİR Barosu Başkanı Aydın Özcan’la avukatlar meslektaşlarına yapılan saldırıları kınadı. Basın açıklamasına Kiraz’da saldırıya uğrayan avukat Mehmet Yaya da katıldı.

Haberin Devamı


Özcan, “Sadece son 10 günde Gaziantep’te avukat İsmail Akkaya bürosunda katledilirken, İzmir’de avukat Mehmet Yaya görevini yaparken saldırıya uğradı. Avukat Zeynep Küçük ise mahkeme kalemindeki sözleri nedeniyle açılan davada ceza aldı. Yargıtay da cezayı onadı ve Küçük cezaevine girecek” dedi.
Yılmadan mücadele
Özcan, avukatların, son dönemde hakarete uğradığını, darp edildiğini, hatta öldürüldüğünü belirterek şunları söyledi: “Kamu hizmeti yapan bizlerin görevimizi yerine getirdiğimiz için saldırıya uğramaları kabul edilemez. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelen saldırılar bireysel gibi görünse de, aslında hukuku, savunmayı, hukukun üstünlüğünü hedef alan, hukuku bir tehdit olarak algılayan bir anlayışın topluma yansımasıdır. İzmir Barosu olarak, kimden gelirse gelsin avukatlara yönelik şiddetle yılmadan mücadele edeceğiz.”Avukatlar gün boyu duruşmalara, yakalarına saldırıya uğrayan meslektaşlarının fotoğraflarıyla girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!