Avukatlara 'Konuşma Teknikleri' konferansı verildi

Güncelleme Tarihi:

Avukatlara Konuşma Teknikleri konferansı verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 14:07

Avukatlara 'Konuşma Teknikleri' konferansı verildi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Elemanı ve Hitabet Uzmanı Gökhan Bayram, 5 Nisan Avukatlar Günü'nde, avukatlara 'Konuşma Teknikleri' konulu konferans verdi.

Çanakkale Barosu'nda düzenlenen 'Konuşma Teknikleri' konulu konferansa Baro Başkanı Bülent Şarlan ve avukatlar katıldı. ÇOMÜ Öğretim Elemanı ve Hitabet Uzmanı Gökhan Bayram, konuşmaya ilişkin yazılmış faydalı kitaplar üzerinden konuşmanın nasıl daha iyi hale getirilebileceğini örneklerle açıkladı. Bayram, konuşulacak konuları unutmaktan, konuşmada kullanılacak yöntemlere, psikolojik tekniklerden ikna yöntemlerine birçok konuda avukatlara pratik öneriler sundu.

Hitabet Uzmanı Gökhan Bayram, avukatlık mesleğinin konuşmayla çok ilişkili bir meslek olduğuna dikkat çekerek, hukuk fakültelerine konuşma dersi konulması gerektiğini belirtti. 102 yıl önce yazılan hitabet dersleri kitabını gösteren Bayram, “O zamanlarda bile böyle ders vardı. Avukatlığın anlamı güzel konuşma demektir. Hukuk fakültelerinde bu konuya ilgi yoktur. Konuştuğum avukatların en büyük sıkıntısı budur. Duruşmada çok konuşamayabilirsiniz. Peki müvekkilinizle de mi konuşmuyorsunuz?” dedi.

Bayram konferansın son bölümünde konuşma korkusuna da değinildi. Derin nefes alınması durumunda ruha ve zihne tehlikede olunmadığı mesajının verildiğini kaydeden Bayram, “Hedefe kendinizi değil dinleyicilerinizi koyun. Destekleyici bir iç ses kullanın. Olumlu hayaller kurun. Karşınızdaki kişileri ve aktaracağınız konuyu sıradanlaştırın. Kişisel bakım, egzersiz, yediğiniz bazı yiyecekler heyecanınızı azaltır. Konuşma öncesi kafeinden uzak durun. Kaslarınızı gerin ve gevşetin. Canlılığınızı ve kendinizden emin halinizi koruyun” diye konuştu.

Konferans, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan tarafından Gökhan Bayram’a plaket takdim edilmesi ile sona erdi.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!