Avukatlara 'Duruşma Takip Sistemi' müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Avukatlara Duruşma Takip Sistemi müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 13:53

Avukatlara 'Duruşma Takip Sistemi' müjdesi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Barosu ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanacak olan protokol kapsamında avukatlar, 'Duruşma Takip Sistemi' ile vekili oldukları tüm davaların duruşma bilgisine cep telefonlarından ulaşabilme imkanı bulacak.
Avukatların en büyük dertlerinden birisi olan duruşma sırası bekleme ve duruşma kaçırma sorununu çözebilmek için oluşturulan sistemin uygulamasını, imzalanacak protokol ile hizmete sunacaklarını söyleyen Baro Başkanı Ali Er, uygulamanın nasıl kullanılacağını anlattı. 
Sistemin işleyişi ve avantajları hakkında bilgiler veren Er, "Baromuza kayıtlı meslektaşlarımız, MAV-i'yi akıllı telefonlarına ücretsiz olarak kurduktan sonra kimlik numarası, sicil numarası ve kendilerine kısa mesaj yoluyla gönderilecek kişisel şifreleriyle sisteme giriş yapabilecekler. Meslektaşlarımız, vekili oldukları tüm davalarını ve duruşma bilgilerini uygulamadan aylık, günlük ve anlık olarak takip edebilecekler. Duruşmalara ait mahkeme, dosya numarası, tarih ve saat bilgilerini cep telefonlarının ekranında görebilecekler. Mahkemelerin listesindeki duruşmalardan hangilerinin tamamlandığını, o an hangisinin devam etmekte olduğunu ve sıra bekleyen duruşmaları kolaylıkla takip edebilecekler" dedi.
Avukatların duruşmalarının ne kadar süre sonra başlayacağı bilgisine yaklaşık olarak sahip olabileceğini kaydeden Er, "Duruşmalarının bulunduğu mahkeme kalemlerinin iletişim ve bina bilgilerine ulaşabilecekler. Ayrıca uygulamada duruşma alarmını kurarak ya da robot arama seçeneğini kullanarak sistemin duruşmalarını hatırlatmasını sağlayabilecekler. Baroya kayıtlı meslektaşlarımızın iletişim bilgilerine, Mersin Barosu'nun yayınladığı haber ve duyurulara da cep telefonlarından ulaşabilecekler. Sistemin UYAP uyumlu çalışması sağlanmıştır" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!