Avukatı öldürdü birkaç aya serbest kalabilir

Güncelleme Tarihi:

Avukatı öldürdü birkaç aya serbest kalabilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 19:03

ANKARA Barosu’na üye avukat Abdulkadir Böke’yi öldürmekle suçlanan organizasyon şirketi sahibi Mesut Örün hakkında dava açıldı. Tutuklu bulunan Örün hakkında savcı 16 yıldan 24 yıla varan sürede hapis cezası istedi. Ancak iddianamede, Örün’e verilecek cezada haksız tahrik indirimi uygulanması istendi. Tahrik indiriminin üst sınırda uygulanması halinde Örün, kısa süre içinde serbest kalabilir.

Haberin Devamı

Av. Böke’nin ölümü ile sonuçlanan olay geçtiğimiz 7 Nisan günü yaşandı. Böke, boşanma davasını da üstlendiği S.Y. ile ortak bir eğitim merkezi kurdu.

Avukatı öldürdü birkaç aya serbest kalabilir

Ancak merkezin kurulmasından sonra işler yolunda gitmemeye başladı. Böke’ye, ortağı S.Y. tarafından merkezin zarar ettiği yönünde bilgi verildi. Böke ise kandırıldığını düşündü.

ODAYA GİRDİ DUVARA FIRLATTI
Böke, durumu masaya yatırmak için olay günü eğitim merkezine gitti. Sabah saatlerinde merkeze giden Böke, ortağına ulaşamadı. Böke, öğleden sonra aynı adrese bir kez daha gitti. Bu kez, S.Y.’nin yanında daha önce boşandığı eşi Mesut Örün de vardı. Av. Böke ve S.Y., merkezdeki bir odaya girerek görüşmeye başladı. İddianameye göre, ikilinin odaya girmesinden sonra tartışma sesleri yükseldi. S.Y.’nin çığlık atması üzerine odaya Örün girdi. İddianameye göre Örün, S.Y.’ye vuran Böke’yi tutup duvara doğru fırlattı.

Haberin Devamı

Kafası duvara sert bir biçimde çarpan Böke zemine düşerek bayıldı. Örün, Böke için ambulans çağırdı. Olay yerine getirilen ambulans ile hastaneye kaldırılan Böke kurtarılamadı. Mesut Örün, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken savcılık soruşturması geçtiğimiz temmuz ayında tamamlandı.

HAKSIZ TAHRİK İNDİMİ UYGULANSIN

Savcı Nadir Türkaslan, Örün hakkında ‘tahrik altında kastın aşılmasıyla adam öldürme’ suçundan dava açtı. Savcı, Örün için, ölüme sebebiyet verdiği için 16 yıldan 24 yıla varan sürede hapis cezası istedi. Ancak, devam sevk maddesinde, Örün’e verilecek cezada haksız tahrik indirimi uygulanması istendi. İddianamede, haksız tahrik ile ilgili şu ifade yer aldı: “Boşanmış dahi olsalar, bir kişinin eski eşine, üstelik bir kadına yönelik bir eylemde eski eşinin dövüldüğünü görerek müdahale etmesinde haksız tahrik halinin olacağı…”

KISA SÜREDE SERBEST KALABİLİR

Uzmanlara göre, haksız tahrik indirimi üst sınırda uygulanırsa Örün 4 yıl hapis cezası alır. Denetimli serbestlikte salıverme süresi 3 yıla çıktığı için, Örün, tutuklu kaldığı süre de hesaplanarak kararın çıkması ile birlikte serbest kalabilir. Davanın ilk duruşması önümüzdeki 6 Ekim’de Ankara 3. Ağır Ceza

Avukatı öldürdü birkaç aya serbest kalabilir

Mahkemesi’nde görülecek.

Haberin Devamı

ANKARA BAROSU: ‘ÜYEMİZ VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜ’

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Seçkin Arıkan, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Savcı kastı aşan fiil sonucu ölüme sebep olmak üzerine iddianame hazırlamış. Haksız tahrik, yani sanığın eski eşinin hayatının tehlikede olmasını indirim sebebi sayıyor. Ki bu da dörtte birden, dörtte üçe kasar indirim sebebidir. Sonuç olarak; vahşice meslektaşımızın kafasını vura-vura ölümüne sebep olan sanık için düzenlenen iddianame çok yakın zamanda tahliye olmasını sağlayacak şekilde hazırlanmış.

Ancak, iddianamenin aksine ölüm sadece basit bir itme sonucu değil meslektaşımızın kafasının defalarca duvar ve yere vurulması sonucu gerçekleşti. Olayın o anlık olmadığını, taraflar arasında devam eden bir anlaşmazlık olduğunu düşünüyoruz ve bu konularda tanıklar dinleyeceğiz. Biz Ankara Barosu olarak Avukat Hakları Merkezimiz aracılığı ile bu savayı sonuna kadar takip edecek ve sanığın hak ettiği cezayı alması için çaba göstereceğiz” dedi.
dgokce@hurriyet.com.tr


 

BAKMADAN GEÇME!