Avukatı, Cem’in ruhunun peşinde

Güncelleme Tarihi:

Avukatı, Cem’in ruhunun peşinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2009 01:05

MALTEPE Çocuk Cezaevi’nde tutuklu bulunan Münevver Karabulut’un katil şüphelisi Cem Garipoğlu’nu önceki gün ziyaret eden avukatı Aytekin Kaya, müvekkiliyle yaptığı 15 dakikalık görüşmenin “monolog” şeklinde geçtiğini belirtti.

Aytekin Kaya, bir sonraki görüşmelerinde Cem’in paradigmalarını çözebilmek için, kendisinden duygu ve düşüncelerini yazıya dökmesini istedi. Cem Garipoğlu’na da ilk günkü ziyaretinde cinayetle ilgili ve “Volta atıyor musun?”, “Ne yedin?” gibi kendisini rahatsız edebilecek sorular somadığınu belirten Kaya, savunma öncesinde ilk işinin “Cem’in ruhsal şifrelerini çözmek” olduğunu söyledi.

Traş olmuş, dinlenmiş

Yeni ergen çocukların davasında, ilk görüşmelerinde yakın sıcak temas sağlayıp, müvekillerinin güvenini kazanmayı amaçladığını anlatan Kaya, görüşmeleri ile ilgili şu bilgileri verdi: “Cem’le önceden tanışmıyoruz. Birbirimizi tanıyalım istedim. ‘Traş olmuşsun’ dedim. Kendisini uyumuş, dinlenmiş gördüm. ‘Tek olmak seni sıkıyor mu’ dedim, ‘Yok’ dedi. Cezaeviyle ilgili bir şikayeti yok.”

  
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!