Avukat Seçkin Arıkan, Ankara Barosu başkanlığına adaylığını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Avukat Seçkin Arıkan, Ankara Barosu başkanlığına adaylığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 12:45

Avukat Seçkin Arıkan, Ankara Barosu başkanlığına adaylığını açıkladı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)– ANKARA Barosu avukatlarından Seçkin Arıkan, Türk Hukuk Kurumunda düzenlediği toplantı ile Ankara Barosu Demokratik Sol Avukatlar Grubu’na (DSA) Başkan aday adaylığını açıkladı.
Ankara Barosu, Ekim ayında yeni başkanını seçmeye hazırlanırken, Demokratik Sol Avukatlar Grubu (DSA), başkan adayını belirlemek için Haziran ayında sandık başına gidecek. Ankara Barosu avukatlarından Seçkin Arıkan, Türk Hukuk Kurumunda düzenlediği toplantı ile Ankara Barosu DSA Başkan aday adaylığını açıkladı.
‘Ülkemiz ve mesleğimiz son derece zor günlerden geçiyor’ diyerek sözlerine başlayan Arıkan, “Hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler ciddi tehdit altında ve kimse kendi hukuki güvenliğinden emin olamıyor. Hepimizin varlığını borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve devrimleri her geçen gün yeni bir saldırıya hedef oluyor, çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti birileri tarafından Hitler Almanya’sına dönüştürülmeye çalışılıyor” dedi.
‘ÜLKEMİZDE HUKUK AYAKLAR ALTINDA’
Avukatlık mesleğinin sistemli bir şekilde saldırıya uğradığını ifade eden Arıkan, şunları söyledi: “Haklarımız elimizden alınıyor, mesleğimiz itibarsızlaştırılıyor, meslek örgütümüz siyasi iktidarın isteklerine, amaçlarına göre dizayn edilmeye çalışılıyor. Mesleğin başındaki genç kardeşlerimiz başta olmak üzere hepimiz mesleğimizi gereği gibi yapmak, hukuku savunmak, ekonomik haklarımızı elde etmek için her geçen gün ağırlaşan baskılarla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Hak arama ve savunma görevimizi yerine getirmek, adaletin gerçekleşmesi için vazgeçilmez olan katkımızı vermek için şehrin değişik yerlerindeki adliye vasfını taşımayan binalar arasında mekik dokumak zorunda bırakılıyoruz. Ülkemizde, hukuk ayaklar altında, en temel ilkeler uygulanmaz halde, temel hak ve özgürlükler adeta askıya alınmış, bizim de asli paydaşı olduğumuz yargı tamamen siyasileşmiş durumda. Daha da kötüsü, tüm bu olanlar karşısında hukukun kalelerinden en önde olmasına alıştığımız Ankara Barosu, yönetimindeki iç hesaplaşmalar ve seçim kavgası nedeniyle tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Baro yöneticileri, ne yazık ki seçildikleri günden başlayarak bir sonraki seçimi kazanma hesaplarıyla birbirlerine düşmüş, bir dönemi çöpe atmış bulunuyorlar.”
Göreve gelmesi durumunda gerçekleştireceği hizmetleri de anlatan Arıkan, şöyle konuştu:
Önceliğimiz avukatlık mesleğinin sorunlarını gündemde tutarak çözüm için çalışmak olacaktır. Tüm meslektaşların rahatça ulaşabilecekleri, ihtiyaç duyduklarında yanlarında olduğunu bilecekleri bir Baro yaratmak olacaktır. Laik ve demokratik Atatürk Türkiye’sini evrensel hukuk standartlarına ulaştırmak için sonuna kadar mücadele etmek olacaktır. Biz var oldukça, biz birlikte oldukça umut hep var olacaktır.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!