Avukat peşine düştü tacizci cezasını buldu

Güncelleme Tarihi:

Avukat peşine düştü tacizci cezasını buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 21:41

ANKARA’da yanında çalışan kadının metroda taciz edilmesi üzerine Avukat Erendiz Önal, dedektif gibi çalışarak bir gün sonra yakaladığı tacizciyi mahkûm ettirdi. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında gerçekleşen olayda avukat Önal, mağdur E.D. ve iki çalışanı ile birlikte tacizciyi metro istasyonunda yakalayıp polise teslim etti. Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ifade veren hukuk bürosunda stajyer E.D., “Sanık ile zaman zaman karşılaşıyorduk. Beni taciz ediyordu. Olaya tanık olan polis memuru tanıklık yapabileceğini söyleyip telefonunu verdi, cesaretlendim” dedi.

Haberin Devamı

Suçlamaları kabul etmeyen sanık Mete A., “Madem 3-4 aydır taciz ediyorum, neden mağdur şikâyetçi olmamış? İftira attığı için asıl ben şikâyetçiyim. Tanık polis memuru olaydan sonra işyerime geldi, pişman olduğunu, ifadesini değiştirmek istediğini söyleyerek para istedi. Delil olsun diye kaydetttim. Bunları mahkemeye sundum” savunmasını yaptı. Polis memuru Cesur D. ise “Asıl sanık beni arayıp ifademi değiştirmek için para teklif etti” diyerek iddiaları reddetti.
Önceki gün görülen duruşmada sanık Mete A. 3 yıl hapisle cezalandırıldı. Hâkim, Cesur D. hakkında da “sanıkla ilişkiye girmek ve rüşvet talep etmek” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!