Avukat Cengiz İlhan’ın adı ölümsüzleşti

Güncelleme Tarihi:

Avukat Cengiz İlhan’ın adı ölümsüzleşti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 13:00

Avukat Cengiz İlhan’ın adı ölümsüzleşti

Haberin Devamı

BAROLAR Birliği kurucularından, Türk sanatının önemli isimlerinden Çolpan ve Attila İlhan’ın kardeşi, İzmir Barosu eski başkanı Avukat Cengiz İlhan’ın adı Karşıyaka’da bir parkta yaşatılacak.

Karşıyaka Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Türkiye Barolar Birliği kurucularından olan, aynı zamanda öykü yazarlığı da yapan ve 2011 yılında, 84 yaşında vefat eden Avukat Cengiz İlhan’ın adının İmbatlı Mahallesi 1825 sokakta yapımı süren parka verilmesi kararı oybirliği ile alındı. Başkan Akpınar, “Karşıyaka Belediyesi, sanatçı, sporcu, edebiyatçı, gazeteci ve düşün adamlarının adlarını parklara ve yollara vererek ölümsüzleştirmeyi sürdürecek" dedi.

KARDEŞLERİN ADI KARŞIYAKA’DA ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Belediye Meclisi'nce alınan karar ile, hayatlarının önemli bir bölümünü Karşıyaka’da geçiren İlhan kardeşlerin üçü de Karşıyaka Belediyesi tarafından ölümsüzleştirildi. Ülkemizin en büyük düşün adamlarından, şair, yazar, edebiyatçı ve gazeteci Attila İlhan’ın adı daha önce yaşadığı sokağa verilip rölyefi de yaşadığı apartmana asılmıştı. Kardeşlerden Sanatçı Çolpan İlhan’ın ismi de Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’ndeki sahneye verilerek Karşıyaka’da yaşatıldı. Üçüncü kardeş olan Cengiz İlhan’ın ismi de parka verilerek üç kardeşin üçü de çok sevdikleri Karşıyaka’da ölümsüzleşmiş oldu. İmbatlı Mahallesi'nde, Cengiz İlhan’ın büstünün de yer alacağı park önümüzdeki aylarda törenle açılacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!