Avrupaya Giden Ekipler Malatya’ya Döndüler

Güncelleme Tarihi:

Avrupaya Giden Ekipler Malatya’ya Döndüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 15:52

AVRUPAYA GİDEN EKİPLER MALATYA’YA DÖNDÜLER

Türk Diyanet Vakıf-Sen Malatya Şubesince yürütülen AB projesinin yurt dışı çalışmaları tamamlandı.
“Din Eğitim Öğretiminde Avrupa Uygulamalarının İncelenmesi” isimli proje Avrupa’da büyük ilgi gördü. AB Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketlilik Projeleri kapsamında Türk Diyanet Vakıf-Sen Malatya Şubesi tarafından yürütülen “Din Eğitim Öğretiminde Avrupa Uygulamalarının İncelenmesi” isimli projenin Avrupa çalışmaları tamamlandı. Almanya, Belçika, Danimarka ve İspanya’ya giden ekipler Malatya’ya döndü.
Proje kapsamında 1 Mart ile 15 Mart 2015 tarihleri arasında Malatya heyeti Almanya, Belçika, Danimarka ve İspanya’da proje konusunda teknik çalışmalara katıldı. Din hizmetleri sunumu ve din eğitimi içerisinde bulunan kişilerden oluşan 18 kişilik ekip Almanya, 14 kişilik ekip Belçika, 6 kişilik ekip Danimarka ve 8 kişilik ekip İspanya çalışmalarına katıldı.
Oldukça faydalı geçen ve 2 hafta süren projenin yurt dışı çalışmalarında şuralar ziyaret edildi. “Çeşitli din ve inançlara ait ibadethaneler, din eğitimi veren okul ve kurs merkezleri, din hizmetleri ve din eğitimi içinde bulunan kurumlar, din görevlilerini ilgilendiren sivil toplum kuruluşları, DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Derneği), Elhamra Sarayı, Cordoba şehri ve Cordoba Cami, Sevilla Katedrali, Belçikada yaşayan bütün Müslümanların din işlerini yürütmekten sorumlu bir kurum olan Exekütif Başkanlığı, South East Training Academy GmbH, PSC vzw Professionel Support Center, Avrupa Birliği Parlementosu, Johann Wolfgang Goethe Üniversitat Frankfurt, İnstitut Für Geschichte der Arabisch-İslamischen Wissenschafen, Darmstadt St. Ludwig Katolik Kilisesi, Zeugen Jahova-Yehova Sahitleri Merkezi, Evangelische Christuskirche-Protestan kilisesi, Maintal -Bischofsheim Villa Kunterbund ilkokulu, Stiftung Lichtblick E.V. Wiesbaden Jüdisches Gemeindezentrum-Sinagog ve Musevi Kültür Merkezi, Budistlere ait Budist Manastırı, Meditasyon ve Sağlık Merkezi”
Avrupa’daki din hizmetleri ve din eğitimi alanındaki uygulamalar hakkında bilgiler alan ekipler, yabancı kurum yetkililerine ise Malatya’yı tanıtıcı hediyeler verdi. Proje çalışmaları ile Malatya’da din eğitimi ve din hizmetleri sunumunun geliştirilmesinin yanı sıra yeniliklerin teşvik edilmesi, kurumların fiziki mekanları, araç ve gereçlerinin yenilenmesi, evrensel barışa, uzlaşma, hoşgörü, demokrasi kültürü, birlikte yaşama kültürünün oluşumuna katkı sağlanması, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında modern din eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi, kalite ve verimliliğin artırılması amaçlanıyor.
Katılımcıların, ulaşım, konaklama, yemek, eğitim ve kurs giderleri, uluslar arası seyehat sigortası, uçak biletleri gibi masrafları AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından verilen hibe bütçeden karşılandığı açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!