Avrupa'ya: Dalga mı geçiyorsunuz

Güncelleme Tarihi:

Avrupaya: Dalga mı geçiyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 21:24

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nin mültecilerle ilgili Türkiye’ye yapacağı 3 milyar Euro desteğin hâlâ verilmediğini söylerken, “Peki bu parayı verdiler mi şu ana kadar? Yok. Verecekseniz verin. Buraya geliyor, kampları geziyor. Öbür taraftan da diyor ki ‘Bize proje gönderin’. Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Ne projesi? Git 25 tane şu anda kamp var. İşi bitirdik biz. Hâlâ ‘proje gönderin, size para gönderelim’ diyor. Bu, bir milletin asaletiyle adeta dalga geçmektir. Biz bu asaletimizle size dalga geçirtmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni’ninde özetle şu mesajları verdi:

DAVUTOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Bundan önce danışmanım ve dışişleri bakanım olarak, 20 aydır Başbakanım olarak birlikte çalıştığım Ahmet Davutoğlu kardeşime hizmetleri için tekrar teşekkür ediyorum. AK Parti kongresinde seçilecek yeni genel başkanın ve dolayısıyla başbakanın şimdiden ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Muhalefet farklı farklı yorumlar yapıyor. Siz kendi işinize bakın, işinize. 10 Ağustos 2014 tarihinden beri Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir.

(AB’nin vize tutumu) 5 tane madde var ki bunların içerisinde bir tanesi felaket. Nedir o? Terörle Mücadele Yasası’nı değiştireceksiniz dediler. Biz burada terörle teröristlerle mücadele edeceğiz. Beyler parlamentonun önüne teröristlere çadır kurduracaklar. Baş teröristin de posterleri oraya asılacak. Ondan sonra kalkacaksın Terörle Mücadele Yasası’nı bana değiştir diyeceksin. Sen Türkiye’nin ne zamandan beri bu tür talimatlar almaya başladığını öğrendin.

Haberin Devamı

BÖYLE BİR ŞEY VAR MI?

Avrupa Birliği vize serbestisini getirir diyorum ben. Biz zaten Başbakanken bunlar bana söz verdiler. Ne zaman için? Bu yılın ekim ayı için söz verdiler. Daha sonra ne yaptılar? ‘Haziranda yapalım’ dediler. Ama ‘Haziran’a çekelim’ derken, burada bir şey daha söylediler, ‘Şunu şunu yapacaksınız’. 72 tane madde öne sürdüler. Bu rivayet yeni çıktı, yoktu bunlar, nereden çıktı bunlar?

Temenni ederim ki daha önce verdikleri sözü tutarlar ve en geç ekim ayında bu işi bitirirler. Şimdi bitirirlerse hayırlı olsun deriz. Bu işler oldu, oldu. Olmadı biz yolumuza bugüne kadar vizeyle devam etmedik ki. Yine aynı şekilde devam ederiz. Bu işi çok fazla da büyütmeye gerek yok. Bunların hepsinin çıkış yolları var. Dik duracağız dik. Eğilmeyeceğiz. Duygusal konuşmuyorum.”

Avrupaya: Dalga mı geçiyorsunuz

TOBB KULİS

TOBB’daki törene Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Lütfi Elvan dahil neredeyse Bakanlar Kurulu tam kadro katıldı.

Haberin Devamı

Avrupaya: Dalga mı geçiyorsunuz

Erdoğan salona gelmeden önce bakanların kendi aralarında ağızlarını kapatarak sessiz bir şekilde konuşmaları dikkat çekti Erdoğan’ın salona girişi sırasında da tüm bakanlar ayakta alkışladı.

BAKMADAN GEÇME!