Avrupa'nın yeni efendisi: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın yeni efendisi: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2003 02:03

Maç öncesi her türlü zorluğu çıkaran, İngiliz çirkinliğini sahneye koyan Adalılar siyah beyazlılar karşısında bozguna uğradı. Kartal ilk yarıda bulduğu iki golle sonuca gitti. Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiasını sürdürdü.

BEŞİKTAŞ, Chelsea karşısında tarih yazdı. Stamford Bridge'de İngilizler'e futbol dersi verdi.

Maç öncesi bütün çirkinlikleri sahneye koyan, siyah beyazlı takımı sindirmek için oyun üstüne oyun yapan, 11 Ekim günü öncesi milli maç içinde senaryo üreten Adalılar dün gece hem Kartal'ın altında ezildi, hem de şok bir yenilgi aldılar.

Beşiktaş dün gece Avrupa'da 41. maçını oynayan Chelsea'ya evinde 2. yenilgisini tattıran takım olma başarısını da gösterdi. Ve Sergen, iki golüyle 250 trilyonluk Chelsea’yi tek başına yıktı.

Maçın ilk yarısında Beşiktaş deplasmanda olmasına karşın oldukça başarılı ve etkili bir oyun sergiledi. Savunmada oldukça dikkatli olan siyah beyazlılar, kontraataklarla da gol aradı ve bunda da başarılı oldu.

Sergen sahnede

24. dakikada Beşiktaş ilk golünü attı. İlhan'ın kale alanı önüne gönderdiği topu Sergen, sol ayağının içiyle ağlara gönderdi ve takımını Chelsea takımı önünde öne geçirdi: 1-0 29. dakikada Sergen bir kez daha sahneye çıktı. Cordoba'nın aut atışından gönderdiği topu takip eden siyah beyazlı oyuncudan önce topamüdahale etmek isteyen kaleci Cudicini boşa çıktı. Savunma topa müdahale edemeyince Sergen topu bir kez daha filelerle buluşturdu: 2-0. 42. dakikada sol taraftan gelişen Chelsea atağında Bridge'nin soldan ortasında Mutu, topu kafasıyla aşırdı. Penaltı noktası üzerinden Lampard'ın vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

Durduramadılar

47. dakikada savunmamızın uzaklaştırmak istediği topta buluşan Duff, ceza yayı içinde düzgün vurdu. Ancak Cordoba topa, iki hamlede sahip oldu. 59. dakikada Lampard sol kanattan topu ceza sahasına kadar sürdü. Ortasında, gerilerden gelen Veron kafayı vurdu. Ancak top yandan auta çıktı. 78. dakikada Hasselbaink altı pasta kafayı vurdu. Ancak top Ronaldo'dan döndü. 89. dakikada Hasselbaink, serbest atışta kaleyi yoklarken, top yandan az farkla auta çıktı. 90+1. dakikada Tayfur'un ara pasıyla buluşan Kaan'ın vuruşunu kaleci iki hamlede sahip oldu ve Beşiktaş sahadan 2-0 galip ayrıldı.


STAT: Stamfort Bridge


HAKEMLER: : Cortez Batista, (7),

Leite Ribeiro (7), Silva Cardinal (7) (Portekiz)



GOLLER: Dk.24 ve 29 Sergen

SARI KARTLAR:
Dk.40 Mutu, Dk.55 Tayfur, Dk.68 Giunti, Dk.81 Sergen, Dk.90 Zago

KIRMIZI KART:
Dk.50 İlhan


CHELSEA


Cudicini (5)

Desailly (6)

Gallas (7)

Babayaro (4)

(Dk.24 Bridge 7 )

Terry (5)

Geremi (6)

Makelele (5)

Veron (5)

Lampard (7)

Crespo (5)

(Dk.46 Duff 7)

Mutu (5)

(Dk.46 Hasselbaink 5 )



T.D: C.RANİERİ


BEŞİKTAŞ


Cordoba (8)

Zago (8)

Ronaldo (8)

Emre (9)

Tayfur (7)

Giunti (7)

(Dk.68 Yasin 7)

İbrahim (8)

Sergen (10)

(Dk.81 A.Hassan 8)

Okan (7)

(Dk.61 Kaan 7)

Pancu (7)

İlhan (6)



T.D: M.LUCESCU


Maçtan önce prim dopingi

BEŞİKTAŞ, Chelsea maçı öncesi futbolculara para dopingi yaptı. Siyah beyazlıların ikinci başkanı Hüsnü Güreli, futbolculara 2.5 milyon dolar prim ve transfer taksiti dağıttı. Güreli, Sergen'e Ulus ve Fulya'da iki daire aldıklarını belirterek, ‘‘Yıldız futbolcumuzun geleceğini garanti altında’’ dedi.

Chelsea’ye protesto

BEŞİKTAŞ yönetimi Londra havaalanında kendilerine yapılan çirkin hareketler nedeniyle dün Chelsea Başkanı Abramovich'in siyah beyazlı kulüp için verdiği yemeğe gitmedi. Başkan Serdar Bilgili, ‘‘Bizim onurumuz, gururumuz var. Bize karşı yapılan terbiyesizlik sonrası bu yemeği protesto ediyoruz ve katılmıyoruz’’ dedi.

Notlar

Bilgili: Sonuna kadar gideceğiz

BEŞİKTAŞ
Kulübü Başkanı Serdar Bilgili, Chelsea zaferinden sonra yaptığı açıklamada, ‘‘Bu daha bir başlangıç. Sonuna kadar gideceğiz. Çok mutlu ve gururluyuz’’ dedi. Ve şöyle devam etti; ‘‘Biz bu yola sonuna kadar gitmek için çıktık. Ve amacımıza ulaşacağımızdan hiçbir şüphem yok. Beklenen başarıyı yakalayacağız.’’ Öte yandan futbol şube sorumlusu Yıldırım Demirören, tribünde ağlayan taraftarları görünce duygulandığını belirtti ve ‘‘Ne mutlu Beşiktaşlıyım ve Türk'üm diyene’’ dedi.

Tayfur: İnanılmazı başardık

BEŞİKTAŞ
Kaptanı Tayfur Havutçu 2-0'lık Chelsea galibiyetini ‘‘İnanılmazı başardık’’ şeklinde yorumladı. Tecrübeli futbolcu şunları söyledi; ‘‘Oyuna istediğimiz gibi başladık ve sahanın hakimi olduk. Yakaladığımız pozisyonları Sergen'le iyi değerlendirdik. 10 kişi ile Avrupa'nın en pahalı takımını yendik. Başta en az 1 puan diyorduk. Maçtan önce birisi bize gelip, bu skorla kazanacağımızı söyleseydi, inanmazdık. İnanılmazı başardık.’’ 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!