Avrupa'nın kralı

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın kralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2008 00:00

Manchester United, normal ve uzatma bölümleri 1-1 biten maçta Chelsea’ye penaltı atışlarında üstünlük sağladı. Anelka’nın vuruşunu kurtaran Van der Saar kupayı getirdi.

Haberin Devamı

Chelsea-Manchester United maçından fotoğraflar

Manchester kupayı kaldırırken

AVRUPA’nın dev finalinde nefesler tutulurken, normal ve uzatma bölümleri 1-1 biten maçta Chelsea’ye seri penaltı atışlarında 7-6 üstünlük sağlayan Manchester United kupayı 3. kez kucakladı. Moskova’nın Luzhniki Stadı’ndaki İngiliz kapışmasında taraflar, girdikleri gol pozisyonları cömertçe harcarken, gecenin en başarılı isimlerinden biri, penaltılarda devleşen Van der Saar oldu.

1 milyar kiÅŸiÂ

Tarihinde kupaya bu kadar yaklaşan Chelsea, Avrupa’da düne kadar sadece Fenerbahçe’ye yenilirken, kupa hasretini de başka bahara bıraktı. Star TV’nin ekranlara getirdiği ve dünyada yaklaşık 1 milyar kişinin televizyondan izlediği karşılaşmanın normal ve uzatma bölümleri 1-1 sona erdi. Normal sürede atılan karşılıklı goller, sezonun flaş ismi Cristiano Ronaldo (Dk.26) ile, yoktan var edilen pozisyonda Lampard’dan (Dk.45) geldi. Chelsea’de Drogba ile Lampard’ın birer şutuna direkler izin vermezken, 118. dakikada Vidic’e tokat atan Drogba kırmızı kartla oyundan atıldı.

Drogba atıldı

Seri penaltı atışlarında Tevez, Carrick, Hargreaves, Nani, Anderson ve Giggs vuruşları golle sonuçlandırdı. C.Ronaldo, topu Cech’e nişanladı. Chelsea’de Ballack, Belleti, Lampard, A.Cole ve Kalou, atışları ağlara gönderdi. Terry vuruşunda direğe takılırken, son atışı kullanan Anelka’nın vuruşunu Van der Saar kurtardı ve ManU, kupayı müzesine götürdü.

108 milyon Euro kasada

MOSKOVA’da kupayı müzesine götüren Manchester 108 milyon Euro’dan daha fazla bir geliri kasasına koydu. Devler Ligi’nin resmi sponsoru MasterCard tarafından, spor ekonomisi uzmanlarından Simon Chadwick’e yaptırılan araştırmaya göre, finali kazanan ekibin 108 milyon Euro’dan fazla gelir elde edecek. Chelsea ise 38 milyon Euro’yu cebine koymuş durumda. Çeşitli kampanyalarla daha öne 38 milyon Euro gelir elde eden şampiyon, dün geceki galibiyetle birlikte gelirini 146 milyon Euro’ya yükseltti. Bu arada, Rusya’nın başkentine 45 milyon Euro para akışı sağlandığı, Moskova’daki finalin toplam ekonomik etkisinin de 267 milyon Euro’nun üzerinde olacağı ifade edildi.

Bir bilet 10 bin Euro

DEV karşılaşmayı izlemek için dün 20 bin civarında İngiliz taraftarı Moskova’ya akın etti. Her bir takımın taraftarları, farklı havalimanlarından kente giriş yaparlarken, Chelsea taraftarları Vnukovo Havalimanı’na, Manchester Utd taraftarları da Domodedovo ve Şeremetyevo havalimanlarına indiler. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da finali izlerken, karşılaşmanın 150-1000 Euro arasındaki biletlerinin karaborsada 10 bin Euro’ya alıcı bulduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!