Avrupa'nın en güzel yelken rotaları

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın en güzel yelken rotaları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 17:50

Kendi yelkenliniz veya bir yelkenli kiralayarak, Avrupa’nın en harika yelken rotalarını keşfetmek pek çok tatilcinin rüyası olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Kendi yelkenliniz veya bir yelkenli kiralayarak, Avrupa’nın en harika yelken rotalarını keşfetmek pek çok tatilcinin rüyası olmaya devam ediyor. Kendi yelkenlisine sahip olanlar, genellikle uzun rotalara ancak yaz aylarında, izin dönemlerinde gidebiliyorlar. O nedenle de gittikleri yerin harika bir yer olmasını bekliyorlar. Yat kiralayanlar da aynı beklentilere sahip olarak, deniz keyfini yaşamayı arzuladıkları tatilin sıkıntılı olmasını istemiyorlar.
Yelkenliler ile yapacağınız mükemmel bir tatil, hiç de tahmin ettiğiniz gibi pahalı bir tatil olmayacaktır. Bu konuda pek çok web sitesi üzerinden bütçenize uygun bir yelkenli kiralayarak, güzel bir hafta denizde geçirilebilir. Arzu ettiğiniz tekneyi o ülkede de teslim alarak unutulmaz bir yaz tatili yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İşte size eşsiz deniz keyfi yaşayabileceğiz, Avrupa’da gidilebilecek yelken rotaları...

1) Türkiye’nin Mavi Sahilleri ve Yunan Adaları

Avrupanın en güzel yelken rotaları

Akdeniz’in güzelliklerini yaşamak için, ilk rotanız belki de Türkiye’nin mavi sahilleri ve Yunan adaları olmalıdır. Turunuza Türkiye’nin parıldayan tatil beldesi Bodrum’dan başlayabilirsiniz. Rotanızda, isterseniz bir Türk koyunda denize girer, isterseniz bir Yunan adasındaki marinada konaklayabilirsiniz. Dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış bu bölge tarihi geçmişi, kayalık kıyılarına gizlenmiş yerleşim yerleri ile yelkenciler için inanılmaz bir keşif rotasıdır. Sayısız koylarda demirleyip yüzebilir, dalabilirsiniz. Rotanızda mutlaka bulunması gereken diğer bir nokta, Yunanistan’ın Leros adasıdır. Görülmesi gereken diğer yerler ise, sakin ve bozulmamış Aspronisia, Tiganakia & Marathi.

2) Güney ve Batı Yunan Adaları

Avrupanın en güzel yelken rotaları

Son zamanlarda ülkemizde pek çok gezginin seyahat planlarının en tepesinde, güzellikleri ile ünlü Yunan Adaları yer alıyor. Bodrum veya Marmaris’ten yolcuğa başladığınızda, Rodos ve Girit adaları ile turkuaz denizleri keşfedip, Ege denizindeki pek çok irili ufaklı adada konaklayarak harika bir tatil yaşayabilirsiniz. Biraz daha fazla maceraya hazırsanız Yunanistan’ın batısındaki Yedi Adalar, Corfu veya Lefkada keyifli yelken rotalarıdır. Ziyaret edeceğiniz her bir limanda beyaz boyalı Ege evleri, rengarenk balıkçı tekneleri, harika plajlar ve heybetli dağlarının yanı sıra mezeler ile nefis yemekler sizleri bekliyor.

Haberin Devamı

3) Yunanistan – Sporades Adaları

Avrupanın en güzel yelken rotaları

Yunanistan’da bir başka güzel yelken rotası daha az ünlü olan Sporades Adaları. Toplamda 11 adadan oluşan Sporades Adaları, Ege denizinin kuzey batısında Yunanistan yarım adasının doğusunda yer alırlar. Yelkenli ile tatilinize Volos veya Skiathos adaları ile başlarsanız, daha çok adayı gezme şansı elde edebilirsiniz. Zengin bitki örtüsü, bozulmamış mavi - yeşil denizi ile bilinen Ege Denizi ve adalardaki geleneksel yaşam tarzı benzersiz bir tatil sunuyor. Rotanızın en dikkat çekici noktaları, yağlı boya bir tablodan fışkıran güzellikleri ile Skopelos adası, eğlence ve parti adası Skiathos ve gizli koyları ile Alonissos Marine Park yepyeni bir yelkenli rotası..

Haberin Devamı

4) Hırvatistan - Dalmaçya Kıyıları

Avrupanın en güzel yelken rotaları

Hırvatistan sahip olduğu güzellikler ile kesinlikle muhteşem bir seyahat noktası. Özellikle Avrupalı turistlerin son yıllarda Yunanistan veya Ege Denizi yerine tercih ettikleri ‘Riviera’. Avrupa’nın yeni moda tatil noktası, harika plajları ve bozulmamış geleneksel yaşamı ile de ziyaretçilerini etkiliyor. Kristal güzelliğinde sulara sahip Adriyatik sahillerinde, 1185 ada bulunuyor. Bunlardan en az bir kaç tanesi sizin tarafınızdan keşfedilmeyi bekliyor. Büyük bir tarihi geçmişe sahip Split ve Dubrovnik de , tarihi şehirleri ile rotanızda bulunması gerekiyor. Dalmaçya kıyılarında mutlaka uğramanızı önerdiğimiz adalar, lüks Hvar adası, zamanın durduğu Vis adası ve biraz daha uzaklarda olan Kornati ile Elafiti adaları.. Geleneksel balıkçı köyleri, güneşli plajları, çekici gizli koyların cömert güzellikleri unutulmayacak anlar sunuyor.

Haberin Devamı

5) İtalya - Napoli Körfezi, Capri ve Amalfi Sahili

Avrupanın en güzel yelken rotaları

Avrupa’nın en benzersiz güzelliklerine sahip bir başka yelkenci rotası da, kesinlikle Napoli, aşağıya doğru güneyindeki Amalfi kıyıları ve özel bir ada olan Capri. Güneşli sahiller, güzel kasabalar, bol lezzetli yemekler ve şarap, İtalya’nın bu bölümündeki kıyılarda sizleri bekliyor. Rotanızda uğramanız gereken en önemli noktalar, balayı adası Capri, ünlü Blue Grotto, volkanik ada Ischia, fotojenik küçük kıyı kasabası Positano.

6) Fransa – Korsika

Avrupanın en güzel yelken rotaları

2002 in üzerinde plajı, şık kıyı beldeleri ve harika havası ile Korsika, Batı Akdeniz’in gizemlerini koruyan bir yelken rotası olmaya devam ediyor. Kalabalık turist gruplarından uzakta, çok daha geleneksel bir yaşam biçimini sürdüren Korsika’da bol huzur ve sakinlik sizleri bekliyor. Korsika kıyıları boyunca, pek çok gizli koyu, tenha plajları bir yelkenli için ideal güzellikleri barındırıyor. Görülmesi gereken yerlerin başında dağlarla çevrili Ajaccio kasabası ve büyük bir liman olan, kıyı boyunca restoranların yer aldığı Bonifacio bulunuyor.

Haberin Devamı

7) Fransa – Fransız Rivierası

Avrupanın en güzel yelken rotaları

Pek çok kişi Fransa’nın güneyinin kendi yarattığı popülerliğin kurbanı olduğunu düşünebilir ama dünyanın olmasa bile Avrupa’nın hala en gözde yelkenli rotalarından biri olmaya devam etmekte. Dünyaca ünlü yıldızların uğrak yeri Saint-Tropez’den başlayabilir bir başka ünlü kıyı kenti Cannes’da mola verip yolunuza devam ettiğinizde Nice’de geceledikten sonra milyarderlerin oyun parkı Monaco’da keyifli anlar geçirebilirsiniz. Dünyanın en ünlü teknelerinin uğrak yeri olan Monako marinaya uyum sağlamak için büyük bir tekne kiralamanız ve yanınıza en iyi elbiselerinizi almanız gerektiğini şimdiden hatırlatmak isteriz. Şık kıyafetleriniz ile marinaya demirlemiş kocaman teknenizin güvertesinde vereceğiniz poz albümünüzün en harika fotoğrafı olacaktır.

8) İspanya - Balearic Adaları

Avrupanın en güzel yelken rotaları

Bu yelken rotası daha çok bir turistik plan olabilir. Fakat unutulmamalıdır ki Balearic adaları, hala Avrupalılar için en popüler yelken rotaları arasında yer alıyor. Yelkenciler, kalabalıklardan uzaklaşmak için ne yapmaları gerektiğini iyi bilirler. Balearic adaları kümesi İbiza, Mayorka, Minorka ve Formentera adalarından oluşur. Her bir ada, dünyanın en popüler tatil beldesi olmasının yanı sıra, güneşli plajları ve parlak mavi denizi ile bilinir. Yelkenciler, rotalarına bozulmamış geleneksel havasını koruyan bir kaç durağı mutlaka eklemelidirler. Bunlardan Deia in Mallorca kasabası ve İbiza’nın tenha Cala Llentrisca koyu güzel seçenekler.

9) Portekiz – Azores

Avrupanın en güzel yelken rotaları

Azores, Portekiz’e ait Atlas Okyanusunda yer alan küçük adalardan oluşan bir kümedir. Volkanik adaları, yemyeşil bitki örtüsü ve hala aktif yanardağları ile bilinir. Horta, yelken ile deniz keyfine başlamanız için iyi bir başlangıç noktası olacaktır. Yolunuza başladığınızda kalabalıklar tarafından az bilinen pek çok noktayı keşfedebilirsiniz. Şanslı iseniz yolculuğunuza balinalar ve yunuslar eşlik edebilir.

10) Norveç – Fiyortlar

Avrupanın en güzel yelken rotaları

Bir yelkenci için, Avrupa’nın en nefes kesici yelken rotası herhalde Norveç’teki fiyortlar olacaktır. Dünya mirası kabul edilen Norveç fiyortları, buzul çağında oluştuktan sonra nerede ise günümüze kadar hiç bozulmadan gelebilmiş çağımızın en büyük güzelliğidir. Sakin mavi suları, yeşil kıyıları, görkemli granit dağları ile çevrelenmiş Norveç fiyortlarında, yelkenli ile seyahat etmenin keyfini tanımlamak gerçekten zor olacak. Resimlere konu olacak güzellikteki köyleri, uygarlığın tamamen uzağındaki çiftlikleri ve koyu lacivert sularla buluşan şelaleler yolculuğun en sürpriz görüntülerini oluşturacak.

Avrupanın en güzel yelken rotaları

BAKMADAN GEÇME!