Avrupalı yolcuların Noel kabusu

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı yolcuların Noel kabusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2010 00:00

Batı Avrupa’da Noel için havayoluyla tatile gitmeyi planlayan binlerce kişi olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle perişan oldu. Binlerce yolcu, Noel sabahına havaalanlarında uyandı. Başta Almanya'nın Düsseldorf havalimanı olmak üzere Avrupa'daki birçok havaalanının pisti karla kaplandı.

Haberin Devamı

NOEL RÜYASI KABUSA DÖNDÜ / FOTO GALERİ

Fransa’nın baÅŸkenti Paris’teki Charles de Gaulle havaalanında dünkü uçuÅŸların yarısı, uçaklar için kullanılan buz çözücü sıvının tükenmesi nedeniyle yapılamadı. Bu kış üçüncü büyük kar yağışıyla baÅŸ etmeye çalışan Fransız yetkililer, Charles de Gaulle havaalanına buz çözücü sıvı takviyesi yapılmakta olduÄŸunu ancak yeni sevkiyatın Pazartesi gününden önce Paris'e ulaÅŸmasının beklenmediÄŸini açıkladı.Â

AFP haber ajansının bildirdiğine göre, Charles de Gaulle havaalanında uçuş trafiği bugün itibarıyla normale dönmeye başladı. Ancak dün yaklaşık 400 uçuşun iptal edilmesinden ötürü binlerce yolcu geceyi havalimanında geçirmek zorunda kaldı.

Belçika'da ağır kış koşulları nedeniyle, sürücülere evden çıkmama tavsiyesi yapıldı. Brüksel'in Charleroi havaalanında da uçak yolcuları dün gece mahsur kaldı. Uçuşların küçük bölümü yapılabildi. Brüksel havaalanından yapılan uçuşlarda da iptaller olurken, başkent ile diğer bölgelerde otobüs seferleri yapılamadı.

Haberin Devamı

Almanya'da da Noel yoğunluğu ve buzlu yollar nedeniyle çok sayıda kaza oldu. Almanya'nın batısında, Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinin bazı kesimlerinde trafik tamamen felç olurken, Berlin-Hanover demiryolu, üst enerji hatlarının donması nedeniyle çalışamaz hale geldi.

İtalya'da Venedik kentinin bazı kesimlerinde şiddetli yağış sellere yol açtı. Venedik lagününde su düzeyi olağanüstü yüksekliğe çıktı ve San Marco meydanı sular altında kaldı. Venedik'in batısındaki Vicenza kentinde nehir sularının yükselmesi yüzünden, insanlar evlerinden tahliye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!