Avrupalı Türklerin ‘dönüş’ çilesi

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türklerin ‘dönüş’ çilesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 13:23

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren Avrupalı Türkler, yaşadıkları ülkeye dönmek için Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluğa sebep oldu.

Haberin Devamı

Kapıkule’ye girişte 7 kilometre küçük araç kuyruğu oluşurken, Hamzabeyli, Pazarkule ve İpsala sınır kapılarında da zaman zaman yoğunluk yaşanıyor.

Tatilinin güzel ve çabuk geçtiğini belirten Almanya’da yaşayan Serkan Cepe, “Bulgar ve Sırp sınır kapıları daha da kötü. O kapılarda da fazla bekliyoruz. Yurt dışındaki kapılarda sorun çıkması nedeniyle bir arkadaşım gideceği yere 3 günde ulaşabildi” dedi. Cepe, Türk sınırında da zaman zaman araç kuyruğu oluşmasının engellenmesi için önlemlerin alınmasını istedi.

İSTANBUL’DA 3.5, KAPIKULE’DE 3 SAAT

Fransa’da yaşayan Halil İbrahim Eryılmaz ise İstanbul’da da küçük araç yoğunluğu nedeniyle beklediklerini söyledi. Her yıl aynı manzarayla karşılaştıklarını belirten Eryılmaz, “İstanbul’da 3.5 saat, burada da 3 saattir bekliyorum. Siz hesap edin. Yetkililerin bir an önce buna çare bulması gerekir” dedi. Eryılmaz, Türkiye’deki tatillerinin güzel geçtiğini ve yakınlarından hüzünle ayrıldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Almanya’Dda giden Hüseyin Keleş de yetkililerin, yurt dışında yaşayan Türklerin dönüş zamanında görevli sayısını artırması ve çalışmaları hızlandırması gerektiğini belirtti.

 

BAKMADAN GEÇME!