Avrupalı öğretmenlere eğitim

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı öğretmenlere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2018 11:39

Avrupalı öğretmenlere eğitim

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Erasmus projesi kapsamında Finlandiya, Hollanda, Macaristan, İspanya ve İtalya'dan gelen öğretmenlere 'Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin öğrenci başarısı üzerindeki etkileri' konusunda eğitim verildi.

Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi, Avrupa Birliği Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan 'EnjoyTheSchool' Erasmus+ KA219 projesine Finlandiya, Hollanda, Macaristan, İspanya ve İtalya'dan okullarla başladı. Proje kapsamında ilk toplantıyı gerçekleştiren Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi, diğer ülke okullarından gelen 14 öğretmeni ilçede ağırladı. Kaymakam Mustafa Yiğit'i ziyaret eden öğretmenler, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezme fırsatı da buldu.

Proje kapsamında öğretmenlere 'Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin öğrenci başarısı üzerindeki etkileri' konulu eğitim verildi. Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Engin Derman tarafından verilen eğitimin ardından okullarda öğrencilere uygulanacak sağlıklı yaşam ve fiziksel koordinasyon ön testi geliştirildi. Proje kapsamında uygulanacak testlerle öğrencilerin sağlıklı yaşam ve spor konusunda bilinç düzeylerini artırmayı hedefleyen ortak okullar, aynı zamanda öğrencilerin sportif kabiliyetlerini keşfetmeyi de amaçlıyor.

Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nadir Arslan, Erasmus projelerine önem verdiklerini belirterek, "Kurum olarak uluslararasılaşma düzeyimizi artıran ve okul gelişimini önemli ölçüde etkileyen Erasmus+ projelerini çok önemsiyoruz. Proje ekibimiz şu an yürütmekte olduğumuz 4 projeye ek yeni proje başvurularında da bulunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ev sahipliğini yaptığımız bu toplantıda konuklarımıza kendi ülkelerindeymiş gibi hissettirmeye çalıştık. Bu projede emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Zühal Boroğlu da 2 yıl sürecek projenin ilk eğitim toplantısının Manavgat'ta başarılı şekilde gerçekleştiğini, bir sonraki eğitimin mayıs ayında Finlandiya'da olacağını ve 4 öğrenci ve 2 öğretmenle katılacaklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!