Avrupalı işadamları Gaziantep'e geliyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı işadamları Gaziantepe geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 15:34

Avrupalı işadamları Gaziantep'e geliyor

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - AVRUPA'nın 9 ülkesinden 55 işadamı, TÜMSİAD ev sahipliğinde Gaziantep’e geliyor. Kentin yatırım potansiyeli hakkında incelemede bulunacak işadamları, kentin önde gelen kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunacak.

Avrupa’nın 9 ülkesinde European Business Association İş Adamları (EUBA) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupalı işadamları Gaziantep ve bölgesinde yatırım konusunda incelemede bulunacaklar. EUBA İş Adamları Genel Başkanı Cahit Kerenciler'in de aralarında bulunduğu ve 11 Kasım'da kente gelecek olan heyet, bir oteldeki toplantıda Gaziantep sanayi ve iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya gelecek. Danimarka, Fransa, İsveç, İsviçre, Avusturya, Almanya, Belçika, Hollanda ve İngiltere EUBA Başkanlarının yer alacağı heyet, Gaziantep programının ardından Şanlıurfa’ya geçecek Türkiye’de 3 gün kalacak.

APA: GAZİANTEP SANAYİ VE KÜLTÜR ŞEHRİDİR

TÜMSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Kazım Apa, yurt dışında bulunan işadamlarının Gaziantep ve bölgeye yatırım yapmaya teşvik etmenin bu süreçte son derece önemli olduğunu belirterek, "Kentimiz üzerinde oluşturulmaya çalışılan algıyı yok etmek için herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Valimiz, belediye başkanlarımızın öncülüğünde başlatılan 'Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı' kampanyasına farklı organizasyonlarla destek olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Gaziantep, sanayi, ticaret ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kültür başkentidir. Gaziantep’te ağırlayacağımız 9 ülkeden gelecek işadamlarımıza ve oda başkanlarımıza da yatırım ilişkilerinin yanı sıra; kentimizin gerçek kimliğini anlatacağız. Gaziantepli girişimcidir ve olumsuz algılar karşısında da pes etmez. Daha çok çalışarak daha çok üreterek bu süreçte üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Apa, bölgenin ekonomideki lokomotifi olan Gaziantep’in bu tür organizasyonlarla yeni yatırımcılar için cazibe merkezi haline geleceğini de kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!