Avrupalı Fener

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Fener
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ligde 45 gol atan sarı lacivertliler devleri solladı

Mustafa Denizli yönetiminde ligin ilk yarısını en golcü takım olarak G.Saray'ın ardından averajla ikinci sırada bitiren F.Bahçe, M.United, B.Münih, Milan, İnter, Roma ve Barcelona’yı geride bırakarak üçüncü sırada yeraldı

Maç başına 2.5 gol

Fenerbahçe, Avrupa'nın devlerini solladı. Ligin ilk yarısında 45 gol atan sarı lacivertli takım Avrupa'nın en çok gol atan ikinci takımı olurken, maç başına 2.5'luk ortalamasıyla da üçüncü sırada yer aldı. Sıralamada Galataray sekizinci, Beşiktaş dokuzuncu oldu.

En iyi Olympiakos

FIFA sıralamasında Avrupa'da ilk 10 içinde yer alan ülke liglerinin alındığı değerlendirmede, maç başına 2.5 gol ortalaması yakalayan sarı kanaryalar, Yunanistan'ın Olympiakos ve Çek Cumhuriyeti'nin Sparta Prag takımlarının ardından 3. en golcü ekip oldu.

Öncelikli ülkeler

Sarı lacivertliler, İspanya, İtalya, Almanya, İngiltere, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve Portekiz liglerinin alındığı değerlendirmede, Manchester United, Real Madrid CF, FC Bayern Münih, AS Roma ve FC Barcelona gibi dünyanın önde gelen takımlarını geride bırakmayı başardı.

İlk 10'da 3 Türk

Değerlendirmede, diğer Türk takımları Galatasaray 8., Beşiktaş ise 9. sırada yer aldı. İlk yarının lideri Galatasaray, attığı 40 golle maç başına 2.22'lik bir gol oranı yakalarken, lig üçüncüsü Beşiktaş ise 38 gol atarak, maç başına 2.11 gol oranı elde etti.

RAPAİÇ’TEN 6 GOL

Fenerbahçe'nin 45 golünde 13 futbolcunun ismi var. Sarı lacivertli takımda en fazla golü İsveçli Kennet Andersson atarken, 13 asit yapan Rapaiç de 6 golle ikinci sırada yeraldı. Sarı lacivertli takımın diğer golcüleri Lazetiç (5), Baliç (4), Revivo (4), Serhat (4), Uche (4), Ogün (2), Johnson (2), Yusuf, M.Mirkoviç, Abdullah ve Ali Güneş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!