Avrupa'dan sora sıra Dünya'da

Güncelleme Tarihi:

Avrupadan sora sıra Dünyada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 10:52

Okçulukta Avrupa şampiyonu olan Sermet Çınar, 2011 yılında İtalya'da yapılacak Dünya Şampiyonasına katılıp, derece elde etmek istiyor.

9 Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi Çınar, milli takım kampına katılmak üzere geldiği Mersin'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında okul arkadaşının çalışmalarını izlemek üzere gittiği antrenmanlarda okçuluk sporuyla tanıştığını belirtti.

Kısa süre sonra deneme atışları yapmaya başladığını ve antrenmanlara aktif olarak katıldığını anlatan Çınar, yaklaşık 4 ay sonra da müsabakalara katılmaya başladığını ifade etti.

3. yarışmasında Türkiye 3'üncülüğü elde ettiğini anlatan Çınar, “Arkadaşım, ben okçuluğu başladıktan bir süre sonra bu sporu bıraktı ama ben antrenmanları hiç aksatmadan devam ettim. Sonuç olarak da ülke genelinde çok sayıda başarıya imza attım” dedi.

Türkiye çapında kazandığı başarıların bir süre sonra kendisine yeterli gelmediğini dile getiren Çınar, “Daha sonra milli olmayı başardım ve yurt dışındaki müsabakalara katıldım. Son olarak ise bu yıl Mart ayında ferdi, Temmuz ayında ise takım olarak katıldığım Avrupa Şampiyonasında birinci oldum. Ancak artık bu da bana yeterli gelmiyor. Dünya şampiyonu olmayı istiyorum” dedi.

Önümüzdeki yıl İtalya'nın Torino kentinde Dünya Okçuluk Şampiyonası'nın organize edileceğini bildiren Çınar, şunları kaydetti: “Okçulukta, her yıl şampiyona ve olimpiyatlara katılacak isimler, kamp dönemlerindeki performans çizelgesine göre belirleniyor. Bu kapsamda ben de performans çizgimi yüksek tutup, ilk olarak Ay-yıldızlı formayla dünya şampiyonasına katılmak istiyorum. Daha sonra ise en büyük hayalim okçuluktaki yeteneğimizi tüm dünyaya göstermek.”

Kampların oldukça verimliği geçtiğini ifade eden Çınar, “Bir aksilik olmazsa, bu yıl dünya şampiyonasına katılacak isimlerin başında görünüyorum. O nedenle hayalimi gerçekleştirmek ve ülkeme yeni bir başarı tattırmak için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!