Avrupa'dan futbol

Güncelleme Tarihi:

Avrupadan futbol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bayern gol oldu yağdı

Freiburg'u Jeremies, Matthaeus, Sergio, Jancker (2) ve Zickler ile bombardımanına tutup 6-1 yendi.

ALMANYA Ligi'nde Bayern Münih konuk ettiği Freiburg'u gol yağmuruna tutarak 6-1 yendi. Bayern'e farklı galibiyleti getiren golleri ise 4. dakikada Jeremies, 12'de Matthaeus, 44'te Sergio, 71 ve 87'de Jancker ile 75'te Zickler atarken, konuk takımın tek golü 14. dakikada Sellimi'den geldi. 58. dakikada Babbel'ın kırmızı kart gördüğü Bayern'de Mattheaus da ciddi bir sakatlık geçirdi ve ünlü futbolcunun çarşamba günü Rosenborg ile oynanacak Şampiyonlar Ligi mücadelesinde forma giyemeyeceği açıklandı.

Şampiyonlar Ligi ilk tur grubunda G.Saray ile aynı grupta mücadele eden Hertha Berlin ise sahasında Kaiserslautern'e 1-0 yenilerek haftayı puansız kapadı. Kaiserslautern'e üç puanı getiren golü ise 38. dakikada Strasser kazandırdı.

Stuttgart sahasında ağırladığı SSV Ulm'ü 2-0 yendi. 47 bin kişinin izlediği maçta Stuttgart'ın galibiyet gollerini 16. dakikada Dundee, 82'de de Gerber attı. Diğer sonuçlar şöyle:

Schalke-Wolfsburg: 1-1, Bayer Leverkusen-Hansa Rostock: 1-1, Werder Bremen-Eintracht Frankfurt: 3-1.

Ada’da Arsenal coştu

İngiltere Süper Ligi'nde Hollandalı yıldızları Overmars ve Bergkamp'ın golleriyle Middlesbrough'u darmadağın etti: 5-1.

İNGİLTERE Süper Ligi'nde Arsenal, Hollandalı yıldızları Overmars ve Bergkamp'ın golleriyle konuk ettiği Middlesbrough'u 5-1 yendi. Overmars, 25, 61 ve 77. dakikalarda üç gole imzasını atıp hat-trick yaparken, Bergkamp da 39 ve 49. dakikalardaki gollere adını yazdırdı. Middlesbrough'un tek golü 67. dakikada Ricard'dan geldi. Lider Manchester United ise Derby County'i kendi sahasında 2-1 yenerek zirvedeki yerini korudu. 53. dakikada Butt, 83'te de Cole ile iki farklı skoru yakalayan Manchester karşısında 90. dakikada Delap'ın golü Derby'i yenilgiden kurtarmaya yetmedi. Everton konuk ettiği Chelsea ile 1-1 berabere kaldı. 15. dakikada eski Trabzonsporlu Campbell'ın golüyle öne geçen Everton, 90'da Flo'nun golüne engel olamadı. Sonuçlar şöyle: Leeds-Bradford City: 2-1, Leicester-Wimbledon: 2-1, Southampton-Tottenham: 0-1, Sunderland-Liverpool: 0-2, Watford-Newcastle: 1-1

FRANSA

Lyon zirveyi bırakmıyor

FRANSA Ligi'nde Lyon, Racing Lens'i 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Lyon'a sahasındaki maçta galibiyeti getiren tek golü ise 75. dakikada penaltıdan Brezilyalı Sonny Anderson kazandırdı. 12 golle ligin en çok gol atan futbolcusu olan Anderson böylece son 3 maçta attığı gol sayısını da dörde çıkardı. Lyon'un takipçisi Monaco ise Meksikalı defans oyuncusu Rafael Marquez ile Sabri Lamouchi'nin ilk yarıdaki golleriyle Sedan'ı 2-1 yendi. Sedan'ın tek golünü Oliveira attı. Son iki maçını kaybeden Auxerre, Marsilya'yı deplasmanda 1-0 yenerek üçüncü sırada yer aldı. Steve Marlet'in ikinci yarıda attığı gol Marsilya'ya Velodrome Stadı'nda bu sezonki ikinci yenilgiyi tattırdı. Diğer sonuçlar şöyle: Nantes-Nancy: 2-0, Bordeaux-St Etienne: 1-2, Strasbourg-Le Havre: 0-1, Rennes-Troyes: 2-2, Metz-Montpellier: 2-2, Paris Saint Germain-Bastia: 2-0.

İSPANYA

Barcelona'ya üçüncü şok

İSPANYA Ligi'nde Barcelona, Valencia'ya deplasmanda 3-1 yenilerek üstüste üçüncü yenilgisini aldı. Valencia'ya galibiyeti getiren golleri C.Lopez, A.İlie, G.Lopez atarken, Barcelona'nın tek sayısı Zenden'den geldi. Valencia'da Fagiani, Barcelona'da da D.Garcia kırmızı kart görünce iki takım da maçı 10'ar kişi bitirdi. A.Bilbao, Etxeberria, Guerrero, C.Garcia, Ezquerro'nun golleriyle konuk ettiği A.Madrid'i 4-2 yendi. A.Madrid'in golleri ise Hasselbaink ile Paunvoic'ten geldi. Bu maçta da Bilbao'da Alkorta ve Urrutia kırmızı kart gördü.

BELÇİKA

Lierse, Lommel'i farklı devirdi

BELÇİKA Ligi'nde Lierse, Lommel'i 4-0 yenerek, lider Anderlecht ile arasındaki puan farkını beşe indirdi. Lierse'ye farklı galibiyeti getiren golleri ise Somers, Laeremans, Huysmans ve Struyven attı. Lommel, Simons kırmızı kart görünce son 17 dakika 10 kişi mücadele etti. Sonuçlar şöyle: Genk-Aalst: 2-1, Mechelen-Verbroedering Geel: 1-1, Beveren-Club Bruges: 2-3, Standard Liege-Germinal Beerschot: 1-0, Charleroi-Lokeren: 2-4, Excelsior mouscron-Sint Truiden: 3-0.

PORTEKİZ

Porto lidere darbe indirdi

PORTEKİZ Ligi'nde zirveyi zorlayan Porto, lider Benfica'yı 2-0 yenerek aradaki puan farkını bire indirdi. Porto'ya sahasındaki maçta galibiyetle üç puanı getiren golleri ise 4. dakikada Capucho, 23. dakikada da Jardel kazandırdı. Boavista ise Vitoria Setubal'ı 41. dakikada penaltıdan Whelliton Silva'nın golüyle 1-0 yendi. Boavista'da 79. dakikada J.Silva kırmızı kart gördü. 23 puanlı Benfica'nın ardından 22 puanla Porto, 21 puanla Boavista yer alıyor.

Fiorentina sonunda güldü

İTALYA Ligi'nde Fiorentina, iki aylık galibiyet hasretini konuk ettiği Perugia karşısında aldığı 1-0'lık galibiyet ve üç puanla sona erdirdi. 25 bin kişinin izlediği maçın ilk yarısı golsüz kapanırken, evsahibi ekibin galibiyet golü bitime 9 dakikada kala Alessandro Pierini'den geldi. Perugia Mauro Milanese kırmızı kart görünce son 7 dakika 10 kişi mücadele etmek zorunda kalırken, Fiorentina galibiyetle bu hafta Manchester United ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı öncesi de moral bulmuş oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!