“Avrupa'da yerimizi tescilledik”

Güncelleme Tarihi:

“Avrupada yerimizi tescilledik”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 12:17

(A) Milli Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Türk kadının fedakar çalışmasını olimpiyatlarda madalya ile taçlandırmak istediklerini söyledi.

Ceyhun Yıldızoğlu AA muhabirine, (A) Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan sonra olimpiyatlara giderek yeni bir tarih yazmak istediklerini ifade etti.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından Ankara'da düzenlenen olimpiyat elemelerine iyi bir başlangıç yaptıklarını önce Porto Riko'yu 65-53, ardından da Japonya'yı 65-49 yendiklerini anımsatan Yıldızoğlu, (B) Grubu'ndan Arjantin ile eşleşmek istediklerini söyledi.

Arjantin ile daha önce yine Ankara'da düzenlenen dörtlü turnuvada karşılaştıklarına işaret eden Yıldızoğlu, şöyle konuştu:
“O maçı kazandık. Bu bizim açımızdan bir avantaj. Ancak, onların ne kadar ters bir takım olduğunu da çok iyi biliyoruz. Her an maçın skorunu değiştirecek özelliklere sahip oyuncuları var. Turnuvada 20 sayı öndeyken maç sonunda fark 2 sayıya kadar düşmüştü. O maçın zorluğunu göz önüne alacak olursak bizim açımızdan hiç de kolay olmayacak bir maça çıkacağız. Onun için ciddiyeti hiç bir zaman elden bırakmayacağız ve çok iyi bir şekilde hazırlanacağız. Bu tarihi fırsatı kaçırmak istemiyoruz.”

“Avrupa'da yerimizi tescilledik”

Ceyhun Yıldızoğlu, Türk kadınını olimpiyatlarda (A) Milli Kadın Basketbol Takımı ile en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.

Yıldızoğlu, “Biz Türk kadınının, kadın basketboldaki yerini her şeyimizi ortaya koyarak ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan buralara getirdik. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda geçen yıl gümüş madalya alarak Avrupa'daki yerimizi tescilledik. Şimdi dünyada nerede olduğumuzu görmek istiyoruz” diye konuştu.

Olimpiyatlara sadece katılmak için gitmeyeceklerini dile getiren Yıldızoğlu, “Türk Bayrağını en yukarılara taşımak istiyoruz. Türk kadınının bu fedakar çalışmasını madalya ile taçlandırmak istiyoruz. Bunun da çok zor olduğunu biliyoruz ama biz en baştan beri hep büyük hedefler ortaya koyduk. Federasyon ve milli takım olarak ortaya koyduğumuz hedeflere şimdiye kadar hep ulaştık. Olimpiyatlara gittiğimiz zaman da bu hedefimizi asla küçük tutmayacağız. Bunu yapacak gücümüz var, bu inanca sahibiz. İnançlı insanların da her şeyi başaracağına inanıyorum. Benim gibi oyuncularım da inançlı, akıllı ve ne yaptığını biliyorlar. Biz artık tecrübeli bir takımız.”

Şaziye ve Kuanitra sakat

Yıldızoğlu, açıklamasında, milli takımda sakatlıklar konusunda ciddi bir sorunları bulunmamasına karşın Japonya maçından sonra Şaziye İvegin'in ayak bileğinde, Kuanitra Hollingsworth'un ise kasığında problem bulunduğunu belirtti.

Yıldızoğlu, “Çok ciddi bir sorun olmadığını ümit etmek istiyorum. Dileğim Şaziye ve Kuanitra'nın bizimle başladığı yola sonuna kadar devam etmesidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!