Avrupa’da kalmaya kararlı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da kalmaya kararlı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 14:08

Sarı-morlar, UEFA Avrupa Liginde gruplarda yer alma yolunda önemli bir adım atarken, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, “Bir gol avantaj ancak maçın hepsi değil” diye temkinli konuştu. Osmanlıspor, play-off turu ilk maçında Danimarka’dan avantajlı skorla döndü.

Haberin Devamı

Osmanlıspor, Avrupa’daki ilerleyişine yeni bir halka eklemeye çok yakın. Sarı-morlar, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Danimarka temsilcisi Midtjylland’ı deplasmanda 1-0 yenerek, rövanş öncesinde büyük bir avantajı ele geçirdi. 5 sezon sonra döndüğü Süper Ligi 5. sırada bitirip, Avrupa’da boy gösterme hakkı kazanan Osmanlıspor; Moldova ekibi Zimbru ve Estonya temsilcisi Kalju’nun ardından, Danimarka’dan Midtjylland takımın da devre dışı bırakmak üzere. Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, zor bir müsabaka oynadıklarını, rövanş maçının da aynı zorlukta geçeceğini söyledi. Akçay, Midtjylland’ı 1-0 yendikleri karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, deplasman anlayışlarının oturduğunu belirterek, “Bir gol, rövanş için avantaj ama maçın hepsi demek değil” diye konuştu. Zor bir karşılaşma olduğunu vurgulayan Akçay, “İyi organize olmuş, ligi açılmış ve 4 maçını oynamış bir ekibe karşı sahada ayakta kalmak önemliydi. Günümüzde müsabakalarda deplasman-iç saha anlayışı ortadan kalkıyor. Her takım, gücünü iki sahada da göstermek istiyor. Kazandığımız için mutluyuz ama her şeyden önemlisi bizim için lig” ifadelerini kullandı. Akçay, rakibin, hücumdaki uzun taç ve duran top organizasyonlarının ciddi sorun yaşattığını belirterek, “Karşı bir taktikle, iki kişiyi önde bırakarak karambol anlayışlarına sekte vurmaya çalıştık. Bunu da başardık diye düşünüyorum. Avantajımızı korumak için rövanş maçında en az onlar kadar mücadele etmek zorundayız” dedi.

Haberin Devamı

4 MAÇTIR KALE GOLE KAPALI

UEFA Avrupa Liginde şu ana kadar 5. maçını oynayan Osmanlıspor; Midtjylland karşısında elde ettiği 1-0’lık sonuçla, 4. galibiyetini aldı. Zimbru’yu 2-2 ve 5-0, Kalju’yu 1-0 ve 2-0’lık sonuçlarla eleyen Osmanlıspor, Danimarka’daki zaferinin ardından, üst üste 4. müsabakasında da kalesinde gol görmedi. Başkent temsilcisi, 5 mücadelede rakip ağlara 11 gol attı.

AKÇAY’IN SERİSİ SÜRÜYOR

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay’ın, Avrupa’daki yenilmezlik serisine bir maç daha eklendi. Akçay, Trabzonspor’un başında 12 kez Avrupa Ligi mücadelesi verirken, ekibi bu maçların 9’undan galip ayrılıp, 3 kez berabere kaldı. Osmanlıspor’un başındaki 5. Avrupa sınavına çıkan Akçay’ın talebeleri, Midjtylland’ı 1-0 mağlup etti. Böylece Akçay, yenilmezlik serisini 17 maça çıkardı.

Haberin Devamı

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Osmanlıspor’u, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Midtjylland ile oynadığı maçta taraftarlar yalnız bırakmadı. Danimarka’da ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde yaşayan yaklaşık 150 kişilik bir grup Hernnig Arena’da takımı maç boyu destekledi. Tribüne, ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ dövizi asan taraftarlar, maç sonunda büyük sevinç yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!