Avrupa’da burslu yüksek lisans fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da burslu yüksek lisans fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 12:08

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı desteğiyle başarılı altı Türk genci, Avrupa Koleji'nde eğitim görecek.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlığın eşgüdüm ve öncülüğünde yedinci yılına giren Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı kapsamında 2016-2017 akademik yılında 6 bursiyer, Avrupa'nın bu saygın okulunda yüksek lisans eğitimi alacak.     

Bu çerçevede, Bakanlıkta, 25-26 Nisan'da yapılan mülakatlar neticesinde burs almaya hak kazanan öğrenciler, kolej bünyesinde uluslararası ilişkiler ve diplomasi, hukuk, ekonomi ve işletme gibi alanlarda eğitim alacak. Bu alanlarda uzmanlaşacak öğrenciler, yakın gelecekte Türk kamu kurumlarında, özel sektörde, düşünce kuruluşlarında ve akademik dünyada önemli görevler üstelenecek ve uluslararası arenada AB sürecinin öncüleri olacak.     

2016-2017 akademik yılı için Denizbank, Doğuş Grubu, Sanko Holding AŞ, Sabancı Holding AŞ ve Tekfen Vakfı 5, Avrupa Koleji de bir başarılı öğrenciye burs imkanı sağladı.     

Haberin Devamı

Türkiye'nin sadece bugününe değil, yarınına da yatırım yapan özel sektördeki firmaların ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla yürütülen program çerçevesinde yetişen nitelikli AB uzmanı sayısı artıyor.     

Program kapsamında, bugüne kadar 103 kişiye Avrupa çalışmaları alanında Avrupa Koleji yüksek lisans bursu sağlandı.     

Avrupa çalışmaları alanında Bruges ve Natolin kampüslerinde Avrupa'nın en nitelikli uzmanlarını yetiştiren Avrupa Koleji'nde, kurulduğu 1949 yılından bu yana 181 Türk öğrenci eğitim aldı.     

 

BAKMADAN GEÇME!