"Avrupa'da başarılı olmamız şart"

Güncelleme Tarihi:

Avrupada başarılı olmamız şart
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 12:24

Fenerbahçe Kulübü Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Dinçer: “Fenerbahçe Ülker Avrupa'da iyi gitmiyor, ama şu anda Türkiye Ligi'nin en başarılı takımı” dedi.

Fenerbahçe Kulübü Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer, bu sezon Avrupa'da beklenen başarıyı yakalayamayan Fenerbahçe Ülker'in şu anda Türkiye Ligi'nin en başarılı takımı olduğunu savundu. Dinçer, yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi'nde Top 16 turunda başarılı olamayan Fenerbahçe Ülker'in Türkiye Ligi'nde iyi gittiğini vurgulayarak, “THY Avrupa Ligi'nde beklenen başarı gelmedi. Çıtayı yükseğe koyduğumuz için 'başarısız' diye tanımlanıyor” diye konuştu.

Bu sezon Türkiye Kupası'nı kazandıklarını hatırlatan Kemal Dinçer, “Erkek basketbol takımımız şu anda Türkiye Ligi'nin en başarılı ekibi. Diğer tarafa baktığınız zaman Avrupa Ligi'nde iyi gitmiyoruz. Bir sürü aksilikler var. Mazeretlerin arkasına sığınmak istemiyoruz. Türkiye Ligi'nde şu ana kadar en çok lider olan takımız. Tek bir hedefimiz var, Türkiye Ligi'ni şampiyon olarak bitirmek” şeklinde konuştu.

Dinçer, sezon sonunda Avrupa Ligi'nin analizini yapacaklarını dile getirerek, “Eksikleri iyi tespit edip ona göre katkılar yapacağız. Önümüzdeki sene Fenerbahçe Ülker'in de mutlaka Avrupa'da başarılı olması şart. Türkiye Ligi'ndeki başarı çok değerli, ama bizim için yeterli değil” ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'nin futbol, voleybol ve basketbolda Türkiye'yi aşmış bir kulüp olduğunu söyleyen Kemal Dinçer, taraftarın da artık yalnız içerde değil yurt dışındaki başarıları beklediğini kaydetti.

“Futbol amiral gemimiz”

Kemal Dinçer, UEFA Avrupa Ligi'nde tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselen Fenerbahçe futbol takımıyla gurur duyduklarını söyledi. Fenerbahçe Kulübü'nün 9 branşta faaliyet gösterdiğini belirten Dinçer, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim amiral gemimiz futboldur. Futbolun başarısı Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bütün camiasını çok yakından ilgilendiriyor. Futbolu hepimiz çok yakından takip ediyoruz ve gurur duyuyoruz. Hem Aykut Kocaman'ı hem sporcuları tebrik ediyorum. UEFA Avrupa Ligi kupasını müzemizde görmek istiyoruz. Kalbimiz onlarla beraber. Tabii çok zor olduğunu biliyoruz, konuşmak kolay. Sahada büyük bir mücadele, büyük bir emek var. Bütün amaç Fenerbahçe'yi başarılı kılmak. İnşallah hem kadın basketbol takımımız hem de erkek futbol takımımız Avrupa serüvenini başarılı şekilde tamamlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!