Zubin Mehta’ya sivil uyarı: Konseri iptal et

Güncelleme Tarihi:

Zubin Mehta’ya sivil uyarı: Konseri iptal et
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2013 15:03

Hint asıllı Alman orkestra şefi Zubin Mehta, Pakistan ve Hindistan arasındaki tartışmalı bölge Keşmir’de vereceği açıklanan konser nedeniyle sivil toplumun hedefi oldu.

Zubin Mehta’ya sivil uyarı: Konseri iptal et

Haberin Devamı

Yeni Delhi’deki Almanya Büyükelçiliği tarafından 7 Eylül’de Keşmir’de düzenlenmesi planlanan konserin “Bölgedeki Hindistan işgalini meşrulaştıracağı” gerekçesiyle iptali isteniyor. Aralarında yazarların, insan hakları savunucularının, akademisyenlerin ve gazetecilerin de bulunduğu 29 kişilik grup, Alman Büyükelçiliğine 10 maddelik mektup yazdı. Mektupta şu ifadelere yer verildi: “Keşmir’de gerçekleşecek Mehta konseri, işgalci bir Hindistan hikâyesinin sürdürülmesi için alet edilemez.”

GERÇEĞİ DERHAL ALGILAYIN

“Alman Büyükelçiliği bu konserin altında yatan gerçeği algılamak yükümlülüğündedir. Alman Büyükelçiliği, Cammu Keşmir Bölgesi’nin tartışmalı durumunu kabul ettiğini ve buradaki acıları tanıdığını, Keşmir halkının mücadelesini meşrulaştıran bir beyanat yayınlamalıdır.” Hindistan hükümeti ise 50 ülkede yayınlanacak konsere destek vermekte kararlı görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!