Zengin Almanya’da yoksulluk çekenler

Güncelleme Tarihi:

Zengin Almanya’da yoksulluk çekenler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 15:50

Almanya’daki yoksulluk ya da sosyal dışlanmaya maruz kalanların oranı neredeyse yüzde 20’yi buluyor. Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre 2017’de bu gruba dâhil olanların sayısı 15 milyon 500 bindi. Bu rakam nüfusun yüzde 19’una tekabül ediyor. 2016’da fakirlik oranı yüzde 19.7 olarak açıklanmıştı.

Haberin Devamı

AB genelinde fakirlik ve sosyal dışlanmadan etkilenenlerin toplam nüfus içindeki oranı ise yüzde 22.5’i buluyor. Aylık geliri fakirlik tehlikesi sınırı altında kalan, maddi ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan ya da düşük ücretle çalışanlar bu sınıfa dâhil ediliyor. Almanya’da ortalama gelirin yüzde 60 ya da daha azıyla geçinmek zorunda olanların oranı 2017 yılında yüzde 16.1’di. Geçen yıl ayda bin 96 eurodan az kazanan bekârlarla 2 bin 302 eurodan az aylık geliri olan iki çocuklu aileler ‘yoksulluk tehlikesi sınırı altında kalanlar’ olarak tanımlanıyordu.

‘ÇALIŞARAK HAYATINI KAZANANLAR’
Geçen yıl Almanya nüfusunun yüzde 3.4’ü ‘son derece idareli’ yaşamak zorunda kalıyordu. Bu gruptakiler kira, kredi ya da bakım giderlerini tam olarak karşılayamıyor, evini gerektiği kadar ısıtamıyor ya da yılda bir hafta bile olsa tatil yapamıyor.
2017’de 60 yaşın altındakilerin neredeyse yüzde 9’u tam yıl çalışılmayan bir hanede yaşıyordu. Yılın 12 ayı çalışanlar Almanya’da ‘çalışarak hayatını kazananlar’ kategorisine giriyor. Yılın sadece beşte birinde çalışanlar ise ‘fakirlik sınırı altına düşme ve sosyal hayattan kopma tehlikesi olanlardan’ sayılıyor.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!