Yüzü kırışmasın diye yıllardır hiç gülümsemedi

Güncelleme Tarihi:

Yüzü kırışmasın diye yıllardır hiç gülümsemedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 11:09

İngiltere’de yaşayan Tess Christian, neredeyse 40 yıldır hiç gülümsemediğini ve bu nedenle yüzünde hiç bir kırışıklık oluşmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

50 yaşındaki Christian, henüz küçük bir kızken devam ettiği Katolik okulundaki rahibelerin ona “durduk yere sırıtmamasını” söylediğini ve bu sayede yüz ifadelerini kontrol etmeyi öğrendiğini belirtti.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Christian, yıllar geçtikçe arkadaşlarının yüzlerinin kırıştığını ancak hiç gülmediği için kendi yüzünde tek bir kırışık bile oluşmadığını belirtti ve “Bu yöntem botokstan daha doğal ve en pahalı kırışık kremlerinden bile daha başarılı” dedi.

Hiç gülümsememesinin sosyal hayatına zarar vermediğini söyleyen Christian “Ailem ve arkadaşlarım gülümsemememin onların yanında sıkıldığım ya da mutsuz olduğum anlamına gelmediğini biliyor” dedi.

Yüzdeki kırışıklıkların yüz kaslarının deri altındaki dokuları katlaması sonucu oluştuğunu belirten uzmanlar, “gülümsemeden” yaşamanın gerçekten de kırışık oluşumunu önemli oranda azaltabileceğini ancak bu yöntemin “önemli psikolojik etkilerinin olacağını” söyledi.

ABD’li reality tv yıldızı Kim Kardashian da yüzü kırışmasın diye elinden geldiğince az gülümsediğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!