Yurt dışında seçim YARIN (!) başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışında seçim YARIN () başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 12:41

Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için gümrüklerde oy verme işlemi yarın başlıyor. Almanya, Avusturya ve Belçika’da da Türk vatandaşı seçmenler, temsilciliklerde kurulan sandıklara yarından başlayarak oy atabilecek.

Haberin Devamı

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşı seçmenler, ilk kez Türkiye’de yapılacak bir genel seçim için oy kullanacak. Seçmenler, yarından başlayarak gümrük kapılarında oy verebilecek.

Yurt dışında kayıtlı seçmenler, gümrüklerde cumartesi, pazar ve bayram da dahil 24 saat boyunca oy kullanabilecek.

Gümrüklerde yalnızca Yurt dışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı seçmenler oy kullanabilecek. Gümrüklerde seçim 7 Haziran saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Sandıkların bulunduğu gümrük kapıları ise şunlar:
Kapıkule, Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli, Dereköy gümrük kapıları, Adana Şakirpaşa, Ankara Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir Adnan Menderes, Kayseri Erkilet, Konya Askeri, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak Havalimanları, Kuşadası, Ayvalık, Çeşme, Derince, Mersin, Taşucu, Marmaris, Bodrum, Samsun Limanları... .

Yurt dışında seçim YARIN () başlıyor


SEÇİM TARİHLERİ

Yurt dışında ise sandıklar, ülkelerdeki seçmen yoğunluğuna göre farklı tarihlerde kurulacak. İlk oylar yarın Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa ve İsviçre’de sandıklara atılacak. Bu ülkelerde sandıklar 31 Mayıs günü saat 19.00’a kadar açık kalacak.

Seçmenler Norveç’te 22-31 Mayıs arasında, Bulgaristan, Hollanda ve İtalya’da 29-31 Mayıs arasında, Bosna Hersek, Makedonya ve Yunanistan’da 30-31 Mayıs arasında, İsveç’te 31 Mayıs günü oy verebilecek. Bu ülkelerde yaşayan Türk vatandaşı seçmenler, her gün 10.00 ile 19.00 saatleri arasında oylarını kullanabilecek.

Yurt dışında seçim YARIN () başlıyor


OY KULLANMAK İÇİN NE GEREKiYOR

Yurt dışındaki sandıklarda ve gümrüklerde oy kullanmak isteyen seçmenler, TC kimlik numaralarını gösteren fotoğraflı nüfus cüzdanlarını veya TC kimlik numaralarını gösteren pasaportlarını ibraz etmek zorunda. İbraz edemeyenler, başkonsolosluklarda gerekli belgeyi çıkartabilecek. Bunun için konsolosluklarda görevli bulundurulacak.

Haberin Devamı

SANDIĞA GİTMEDEN ÖNCE KONTROL EDİN

Seçmenler oy vermeye gitmeden önce YSK’nın internet sitesinden (www.ysk.gov.tr) hangi başkonsoloslukta oy kullanacağını kontrol etmesinde fayda var.

TÜRKİYE'DE SAYILACAK

Yurt dışında kullanılacak oylar, oy sayımı yapılmadan (oy pusulalarının konacağı zarflar açılmaksızın) Türkiye’ye nakledilecek. Bu oylar, Türkiye’de kullanılan oylarla birlikte sayılacak.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA 13 BÖLGEDE 80 SANDIK

Almanya’da Berlin, Stuttgart, Karlsruhe, Münih, Nürnberg, Mainz, Frankfurt, Köln, Essen, Düsseldorf, Münster, Hannover ve Hamburg’da toplam 80 sandık kurulacak. Sandık dağılımı ise seçmenlerin yoğunluğuna ve seçimlerin yapılacağı alanların fiziki koşullarına göre belirlendi.

Sandıkların bulunduğu adresler

Berlin:
Berlin başkonsolosluğu Heerstr.21, 14052 Berlin
Hannover: Hannover Fuar Alanı’ndaki 21 numaralı salonda Messegelände, 30521 Halle 21, Eingang
West 3.
Hamburg: Hamburg Başkonsolosluğu Tesdorpfstrasse 18, 20148 Hamburg
Düsseldorf: Düsseldorf Başkonsolosluğu Cecilienallee 41 40474 Düsseldorf,
Münster: Münster Başkonsolosluğu Lotharinger Str. 25-27, 48147 Münster
Köln: Köln Başkonsolosluğu Luxemburger Str. 28, 50354 Hürth
Essen: Türk Eğitim Merkezi Westhoffstrasse 22, 44145 Dortmund
Frankfurt: Frankfurt Başkonsoosluğu Kennedyallee 115-117, 60596 Frankfurt am Main
Karlsruhe: Rintheimer str.82, 76131 Karlsruhe
Stuttgart: Lorenzstrasse11, 70435 Stuttgart yeni başkonsolosluk binası
Mainz: Başkonsolosluk binası An der Karlsschanze 7, 55131 Mainz
Münih: Arnulfstr.62, 80335 München
Nürnberg: Grundig Intermedia GmbH, Beuthener Str. 41, 90471 Nürnberg

BELÇİKA'DA İKİ BÖLGEDE

Belçika’da seçmenler başkonsolosluk binalarında oy kullanacak. 8-31 Mayıs arasında cumartesi pazar da dahil her gün 09.00 ile 19.00 saatleri arasında oy verilebilecek. Seçmenler kayıtlı oldukları konsolosluk dışında oy kullanamayacak.

Belçika’da kayıtlı seçmenler şu adreslerde oylarını sandığa atabilecek:

Anvers Başkonsolosluğu: Sorbenlaan 16, 2610 Wilrijk Anvers
Brüksel Başkonsolosluğu: Rue Montoyer 4, 1000 Brüksel.

BAKMADAN GEÇME!