Yurt dışında seçim 8 Ekim’de başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışında seçim 8 Ekim’de başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 10:50

Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak genel seçimler için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşı seçmenler de oy kullanabilecek. Yurt dışındaki seçmenler 8 Ekim’den başlayarak bulundukları yerde veya gümrük kapılarında oy verebilecek.

Haberin Devamı

Yurt dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı seçmenler, gümrük kapılarında 24 saat boyunca oy kullanabilecek.

Gümrüklerdeki sandıklar 1 Kasım Pazar günü saat 17.00’de kapanacak. Türkiye’nin yurtdışı temsilciliklerinde ise 8 Ekim’de başlayacak oy verme işlemi, 25 Ekim’e kadar sürecek.

YSK, yurt dışında yaşayan ve seçmen niteliğini taşıyan Türk vatandaşlarının Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ndeki kayıtlarını 2 Eylül Çarşamba günü ilan edecek. YSK’dan yapılan duyuruda, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ‘Yurt Dışı Seçmen Sorgulama’ ekranından kütüğe kayıtlı olup olmadığını kontrol etmeleri istendi. YSK’nın internet sayfasında 2 Eylül günü ilan edilecek Yurt Dışı Seçmen Kütüğü, 10 Eylül’de Türkiye Saatiyle 17.00’de kaldırılacak.

Seçmenlerin bu süre içinde seçmen kayıt kütüğünden isimlerini kontrole etmeleri gerekiyor.

10 Eylül’den sonra yapılacak kayıtlar kabul edilmeyecek. YSK, seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurt dışı olduğu halde, Yurt Dışı Seçmen Kütüğünde ismi bulunmayanlar ile kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri değişikliği yapmak isteyen seçmenlerin 2-10 Eylül arasında dış temsilciliklere başvurarak adres beyan formu doldurmaları gerekiyor. Posta ile yapılan müracaatlar dikkate alınmayacak.

ÇAĞRI MERKEZİ CEVAP VERMİYOR

YSK, resmi internet sayfasında yurt dışı seçmenlerine yönelik, seçim sorgulama için çağrı merkezinin telefon numarasını duyurdu. 00 90 444 99 75 çağrı merkezi numarasının, Türkiye saatiyle 09.00- 18.00 arasında aranabileceği bildirildi. Ancak numara arandığında kimse cevap vermediği gibi, telefon da çalmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!