YTB’den doktora ve yüksek lisansa burs

Güncelleme Tarihi:

YTB’den doktora ve yüksek lisansa burs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 10:59

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB), yurt dışında yaşayan vatandaşların eğitim ve akademik çalışmalarını desteklemek amacıyla tez ve araştırma bursları programı açıldı. YTB, 30 Temmuz’a kadar başvuru yapılabilecek burs programıyla, ana vatanlarından ayrı yaşayan vatandaşların sorunları hakkında yapılan akademik araştırma sayısını ve niteliğini artırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

PROGRAM kapsamında eğitim, kimlik, kültür ve aidiyet araştırmaları, uluslararası ilişkiler ve hukuk, göçmen araştırmaları, ayrımcılık ve hak ihlalleri, dini haklar, dini eğitim, Avrupa ve İslam, medya ve kültürel çalışmalar ile kültür, tarih, sanat ve edebiyat araştırmaları alanlarında yurt dışında yaşayan vatandaşları ilgilendiren konularda yapılan veya yapılacak tez araştırmaları değerlendirmeye alınacak. Böylelikle ana vatanlarından ayrı yaşayan vatandaşların sorunları hakkında yapılan akademik araştırma sayısını ve niteliğini artırmayı hedefleyen burs desteğinin, Türk toplumunun bulunduğu ülkenin akademik ve entelektüel hayatına da katkı yapması bekleniyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR
Burs programına ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Norveç, Suudi Arabistan ve Rusya’da yüksek lisans veya doktoraya kayıtlı adaylar başvurabilecek. Türk vatandaşı, çifte vatandaş veya Mavi Kart sahibi olanların yararlanabileceği programa başvurmak için öncelikle ortaöğretimin yurt dışında tamamlanmış olması gerekiyor. Adaylardan, yüksek lisans tez araştırma başvuruları için 1 Ocak 1983 ve sonrası doğmuş olmak, doktora tez araştırma başvuruları için ise 1 Ocak 1973 ve sonrası doğmuş olmak şartı aranacak. Başvuru ilanındaki şartlar arasında ayrıca başvuran adayların ilanda belirtilen konularda tez aşamasında olması ya da burs ödemeleri başlayana kadar tez aşamasına geçebilecek durumda olması yer alıyor.

Haberin Devamı

DEĞERLENDİRME ÜÇ AŞAMALI
Başvuru değerlendirilmeleri ön inceleme, uzman değerlendirmesi ve mülakat olmak üzere üç aşamayla yapılacak. Ön inceleme ve uzman değerlendirmesi neticesinde uygun görülen adaylar, mülakata girmeye hak kazanacak. Mülakatlar ve nihai değerlendirme 1-30 Eylül 2018 tarihlerinde olacak. Sonuçlar 1 Ekim 2018’de bildirilecek, bursların verilmesine de 1 Kasım 2018 tarihinde başlanacak.

SON TARİH 30 TEMMUZ
Adaylar, burslandırma programı hakkında detaylı bilgilere sahip olmak ve başvuru yapmak için “www.ytb.gov.tr/yvburslari” adresini ziyaret edebilir. Yurt dışında yüksek lisans ve doktoraya kayıtlı adayların yararlanabileceği burs programına başvurular ise 30 Temmuz 2018 tarihinde son buluyor.

BAKMADAN GEÇME!