Yol verdiği bisikletli ırkçıdan öldüresiye dayak yedi

Güncelleme Tarihi:

Yol verdiği bisikletli ırkçıdan öldüresiye dayak yedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 15:52

Almanya’da aracını park etmek isteyen Ayşe Binek, önüne çıkan bisikletliye yol vermek istedi. Ancak iddiaya göre bisikletli kişi, başörtüsünden dolayı ırkçı küfürler ettiği Binek’i aracın açık camından dövmeye başladı. Kapıyı açıp tekmeler savuran ırkçıyı yoldan geçen bir Türk kurtardı. Binek hastaneye kaldırılırken saldırgan polise teslim edildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Gelsenkirchen Belediyesinin Engelli Hakları Komisyonu’nda görev yapan Ayşe Binek, belediyedeki toplantıya giderken yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Aracımı boş bir yere park edecektim ki karşıdan bisikletli biri bana el kol işaretleri yapmaya başladı. Görmezden geldim. Sonradan tabelada ‘Park yeri burada oturanlar içindir’ yazdığını fark ettim. Oraya park etmekten vazgeçip sağ taraftaki normal park alanına yöneldim. Sağa sinyal verdim, sağdan gelen bisikletli adama geçmesi için yol verdim, ben durunca o da durdu ve geçmedi. Daha sonra küfür etmeye başladı ama cevap vermedim. Sonra yoldan geçti, karşı kaldırıma ulaştığı an ağır ve ağza alınmayacak ırkçı küfürlere başladı.”

AÇIK CAMDAN SALDIRDI
Saldırganın küfür ederek yarısı açık camdan kendisine vurmaya başladığını ifade eden Binek, “Panik halinde camı kapatmayı başardım ama kapıyı kapatamadım. Camı yumrukladı, kapıyı açtı ve bana tekme atmaya başladı. Çevredeki herkes çığlık atıp ‘Kadını dövemezsin, o bir şey yapmadı’ diye bağırdı ama o beni bırakmadı. Hem vurdu hem de ırkçı küfürlerine devam etti. Allah’tan oradan bir Türk ağabey geçiyordu da yardıma yetişti ve saldırganı tuttu. Saldırgan bu sefer ona da vurup yere düşürdü, sonra yine bana vurup beni de yere serdi. Dizim yaralandı, telefonum kırıldı, kan revan içinde kaldım. Sonra kaçmak istedi ama o Türk ağabey bunu tuttu, çevredekiler de bisikletini alıp kaçmasına izin vermedi. O ağabey olmasa beni öldürebilirdi” dedi.
Saldırıdan sonra hastaneye kaldırılan Binek, “İki gündür tedavi görüyorum. Omzumdan çok darbe aldım. Saldırgan polise teslim edildi. Bana yardım eden ağabeyin yanı sıra yoldan geçen iki Alman da şahit olarak kendilerini yazdırdı. Hakkımızı sonuna kadar arayacağım” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!