Yenerse alır başını gider

Güncelleme Tarihi:

Yenerse alır başını gider
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 11:46

Bundesliga'da 40 günlük futbol hasreti sona eriyor. Haftanın en önemli maçında ikinci Wolfsburg lider Bayern Münih'i ağırlıyor. İlkay ve Nuri'li Dortmund, yarın Ömer ve Hakan'ın formasını giydiği Leverkusen'e konuk oluyor.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'da maçlar verilen 40 günlük aradan sonra bugün yeniden başlıyor. Haftanın açılış maçında lig ikincisi Wolfsburg, lider Bayern Münih'i bugün Saat 20.30'da konuk ediyor. Yarın ligde altı karşılaşma var. Pazar günü oynanacak iki maçla 18. Hafta maçları tamamlanacak.

YENİLİRSE UMUDU KALMAYACAK

Wolfsburg'daki karşılaşmanın başlama Saati 20.30. Bayern Münih, sezonun ilk yarısını yenilgisiz 45 puanla kapattı. En yakın takipçisi Wolfsburg'un 11 puan önünde. Dortmund'un kötü sonuçlar alıp alt sıralara düşmesi Wolfsburg'u bu sezon Bayern Münih'in en güçlü rakibi pozisyonuna taşıdı. Yeşil beyazlılar Bayern'den sonra bu sezon şampiyon olabilecek ikinci takım olarak görülüyor. Akşam oynanacak maç bu anlamda sadece sezonun ikinci yarısının açılış karşılaşması olmayacak, aynı zamanda ligin zirvesinde kopuşun yaşanıp yaşanmayacağı sorusuna da cevap verecek. Eğer Wolfsburg yenilirse puan farkı 18'e çıkacak. Bayern Münih zirvede yalnızlaşacak. Wolfsburg'un 2009 yılında elde ettiği şampiyonluğu tekrar yakalamak için kurduğu umutlar da büyük oranda sona erecek. Bayern Münih'de iyileşen Alaba ve Badstuber kadroda yer alacak.

Haberin Devamı

NURİ, İLKAY, ÖMER, HAKAN

Haftanın bir diğer ilgi çekici karşılaşması ise Leverkusen ile Dortmund arasında oynanacak. Beklenmedik sonuçlarla ligin sondan ikinci sırasında sezonun ilk yarısını tamamlayan Dortmund, bu karşılaşmaya çok önem veriyor. Rakibini yenip bir çıkış peşinde olan Dortmund'da Durm ve Dudziak dışında sakat ve cezalı futbolcu bulunmuyor. Leverkusen'de ise Son'un bu maç forma giymesi beklenmiyor. Leverkusen'de Ömer ve Hakan'ın, Dortmund'da da Nuri ile İlkay'ın yarınki maçta ilk 11'de oynaması bekleniyor. Maçın başlama Saati 18.30.

BEŞ KARŞILAŞMA DAHA

Yarın ligde beş karşılaşma daha oynanacak. Tüm maçlar saat 15.30'da başlıyor. Schalke sahasında Hannover'i konuk ediyor. Schalke'de sakatlığı süren ve takımdan ayrı çalışan Kaan Ayhan ile Aogo kadroda yer almıyor. Hannover'de Kiyotake ve Sane ülkelerinin milli takımlarının maçları nedeniyle forma giyemeyecek. Devre arasında geri alınan Ya Konan'ın ise oynayıp oymayacağı belli değil. Günün diğer maçlarında Mainz Paderborn'u, Freiburg Frankfurt'u, Stuttgart Gladbach'ı ve Hamburg da Köln'ü ağırlayacak.

Haberin Devamı

PAZAR'A İKİ KARŞILAŞMA

Bundesliga'nın 18. Hafta'sında Pazar günü ise iki karşılaşma oynanacak. Werder Bremen sahasında Saat 15.30'da Hertha Berlin ile oynayacak. Bremen'de Leverkusen'de alınan Levin Öztunalı'nın ilk resmi maçına çıkması bekleniyor. Hertha'da sakatlıkları süren Tolga, Beerens ve Ben Hatira ile gribe yakalanan Skjelbred forma giyemeyecek. Haftanın kapanış karşılaşması Saat 17.30'da Augsburg ile Hoffenheim arasında oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!