Yedi Türk sanatçıdan Londra'da ortak sergi

Güncelleme Tarihi:

Yedi Türk sanatçıdan Londrada ortak sergi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 11:25

İngiltere ve Türkiye’de yaşayan sanatçılar Savaş Simitli, Ufuk Uyanık, Suat Çetinkaya Orgun, Renk Erbil, Veyis Polat, Ayşegül Coles ve Erdal Türkoğlu’nun eserlerinin yer aldığı ‘İstanbul Londra ile Buluşuyor’ adlı karma sergi Londra’da açıldı.

Haberin Devamı

CITY of Westminster Belediyesi sınırları içerisindeki Strand’da, aynı adı taşıyan Strand Galerisi’ndeki serginin açılışına Londra Büyükelçiliği Müsteşarı Cem Işık, KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, modacılar, sanatçılar, koleksiyoncular, çeşitli kurum ve kuruluş  temsilcileriyle bloggerlar katıldı.
Londra’da yaşayan moda ve sanat danışmanı Zeynep Ober’in himayesinde oluşturulan serginin sanat danışmanlığını Gülce İlken, organizatörlüğünü de Devrim Karabulut üstlendi. Açılışta konuşan Müsteşar Işık, iki büyük şehrin arasındaki dayanışmaya değindi. Işık, “Türkiye’de faaliyet gösteren 3 binin üstünde İngiliz şirket var ve son 15 yıldaki yatırımları 10 milyar doların üzerinde. Londra Borsası’nın Borsa İstanbul ile stratejik işbirliği anlaşması var, ancak Londra ve İstanbul birbirlerine yalnızca bunlarla bağlı değil. Bayanlar, Baylar, ‘yaratıcılık’ doğaüstü bir beceridir ve sanat ruhun yaratıcılığını yansıtır. Bu nedenle, yaratıcılık takdir edilmeli ve övülmelidir” dedi.

HERKES SANATÇI OLAMAZ

Haberin Devamı

Müsteşar konuşmasına; “Modern Türkiye’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Hepiniz milletvekili olabilirsiniz; bakan olabilirsiniz; dahası, Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Ama sanatçı olamazsınız” diyerek, devam etti.

SATIŞ DA YAPILIYOR

Sergini sanat danışmanı Zeynep Ober de, amaçlarının dünyanın en büyük sanat merkezlerinden olan Londra’da Türk sanatını tanıtmak ve Türkiye’nin sesini sanatla duyurmak olarak ifade etti. Ober, “Karma sergiye katılan yedi sanatçımız da kendi alanlarında en iyilerindendir ve eserleri Türkiye temalı olup; yağlı boya resim, heykel, takı ve fotoğrafçılık alanlarında kendilerini ispatlamış seçkin sanatçılardan oluşmaktadır. Ayrıca, sergimizde sergilenen birbirinden değerli ve eşsiz eserlerin sanatseverlere satışı da gerçekleşecektir” dedi.
5 Mayıs Cuma gününe kadar açık olan sergi, 11.00- 18.00 saatleri arasında gezilebilecek. Etkinliğe katılım ücretsiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!