Yazıcı: ‘Alman dostlarımızın demokrasi eksikleri var’

Güncelleme Tarihi:

Yazıcı: ‘Alman dostlarımızın demokrasi eksikleri var’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 19:13

Almanya’nın Türk siyasetçilere getirdiği seçim kampanyası yasağını sert sözlerle eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Alman dostlarımızın demokrasi konusunda eksiklikleri olduğuna inanıyorum. Güvenlik de bahane” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada Almanya’da yaşayan 3 milyon Türk’ten 1,5 milyonunun seçmen olduğuna işaret ederek “Başkan ve milletvekili adayları Almanya’daki seçmenleri bilgilendirebilmeli. Bu bizim hakkımız değil mi? Almanya’nın bu kişilerin haklarını sınırlaması doğru mu? Dolayısıyla Alman dostlarımızın demokrasi konusunda eksiklikleri olduğuna inanıyorum” ifadesini kullandı.

Yazıcı: ‘Alman dostlarımızın demokrasi eksikleri var’

GÜVENLİK BAHANE
Almanya’nın kampanya yapılması halinde güvenliğin sağlanamayacağı yönündeki açıklamalarını da bahane olarak nitelendiren Yazıcı, bir devletin en önemli görevlerinden birinin güvenliği sağlamak olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce yaptığı “münafıklar çetesi” açıklamasına da değinen Yazıcı, “Cumhurbaşkanı, partiye değil de Erdoğan’a oy veren seçmenlerin bulunduğunu söyleyen siyaset mühendislerinin olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı sadece böyle bir algı yaratmaya çalışanları münafık olarak tanımladı. Yoksa Erdoğan’a oy veren biri neden AK Parti’ye de oy vermesin ki?” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Yazıcı: ‘Alman dostlarımızın demokrasi eksikleri var’

İFLASTAKİ YUNANİSTAN’IN PUANI ARTTI
Türkiye’nin 2017’de yüzde 7,4 büyüdüğüne dikkati çeken Yazıcı, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının manipülasyon girişimleriyle Türkiye’nin zorlanmasına neden olduklarını, bu kuruluşların, iflas noktasına geldiğinde dahi AB üyesi Yunanistan’ın kredibilitesini 4 puan artırdığına işaret ederek bunun adil bir tutum olmadığını kaydetti.

OHAL YASALARA UYGUN
Yazıcı, Türkiye’nin olağanüstü hal döneminde seçime girdiğinin hatırlatılması üzerine de şu değerlendirmede bulundu:
“Ben hukukçuyum ve her şeyin yasalar çerçevesinde geliştiğini savunuyorum. Bir düşünün: Ülkenizde insanlar üniformalarını giyip, silahlar kuşanıp, tanklara binerek milletin iradesini yıkmaya çalışıyor. Bu örgüt ülkenin her alanında tespit edildi. Peki nasıl etkin mücadele edilebilir? Anayasa olağanüstü hal öngörüyor. Bu sayede terörle etkili biçimde mücadele edebiliriz.”

BAKMADAN GEÇME!